Elég ha csak vírusírtót használok, vagy kell mellé tűzfal is?
Alap dolog hogy a gépen legyen tűzfal!
Ha nincs tűzfal sokkal több vírus kerül a gépbe.A tűzfal akadájozza hogy a vírusok többsége bejusson a gépedbe!
Nekem az egyik számítógépzseni ismerősön vírusírtónak a NOD 32-t ajánlotta mellé meg ezeket a progikat hogy védje a gépet
-Zonealarm
-Spyboot Search & Destroy
-Adaware
A zonealarm tűzfal a másik kettő meg olyan víruskereső ami megtalálja azokat a vírusokat is amiket a vírusírtó önmagában nem talál meg.Ajánlom hogy ezeket használd nekem azóta nincs problémám a géppel
Helló
Én személy szerint a Kaspersky -t ajánlom. Tűzfal és virúsírtó egyben, nem lassítja jelentősen a gépet. Én elsőnek NOD32 után tetten fel megközelítőleg 80 különböző vírust talált a gépemen, ebből 4 svchostban..
Tüzfalra szükség van, de lehet h nem kell külön telepítened mert már eleve van ha
- win xp-t vagy vistát használsz
- vagy olyan rootered van amiben van tűzfal
- lokális hálózatba csatlakozol (pl koleszban) ami már eleve tűzfal mögött van. (persze a lokális hálón belülről is jöhetnek támadások, de ott jobb esetben megbízható emberekkel vagy összezárva.)
Ha win 2000 vagy annál korábbi windowsod van akkor telepítened kell külön tűzfalat. (Pl a ZoneAlarm jó.)
Virusirto, tüzfal, esetleg spyware irto mellett azért érdemes havonta updatelni (frissíteni) az oprendszert is, amennyiben lehetőség van rá (legális termék esetén).
XP tüzfal engem csak gátolt, semmit nem ér. Olyan virusirto nincs ami 100% biztonságot nyujt. Igazán fontos adatokrol rendszeres biztonsagi mentes..
NOD32 se annyira ász, ittvolt 2 gép dugig trojaival, a beküldött 'virusmintámra' semmitse reagáltak (legális license mellett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!