Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Cryptowall vírus ellen mit...

Cryptowall vírus ellen mit lehet tenni? A fájlok megmaradnak?

Figyelt kérdés
Ez a vírus mostanában "jött ki" és a fotókra specializálódott. A fotók megmaradnak a merevlemezen, de a vírus titkosítja azokat, így még megnyitni sem lehet őket. Gondolom nem csak én kaptam be ezt a vírust, ha valaki már találkozott vele, sikerült hatástalanítania és a képei is megmaradtak, az kérem segítsen! Köszönöm!

2014. jún. 11. 20:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jó esetben ha készült árnyékmásolat vagy rendszer-visszaállítás:

[link]

vissza lehet állítani például Shadow Explorer-rel:

[link]

bővebben itt írnak róla:

[link]

Vagy esetleg megoldható valamilyen fájvisszaállító programmal is (a vírus egyes változatai ugyanis törlik az eredeti állományokat - ez volt kollégám szerencséje, így vissza tudta az állományai nagy részét varázsolni) - ilyen program például a Photorec:

[link]

vagy a Recuva:

[link]

vagy a Testdisk:

[link]

Arra ügyelj, hogy a visszaállítást egy másik meghajtóra végezd, hogy ne írja felül a törölt állományokat!

2015. jún. 15. 22:09
 12/15 anonim válasza:
Ezzel csak egy probléma van, hogy nem készült másolat sehová sem.
2015. jún. 15. 23:03
 13/15 anonim ***** válasza:

" Ezzel csak egy probléma van, hogy nem készült másolat sehová sem."

Ezt a kérdező sehol sem állította.

Másrészt a letörölt kódolatlan állományok - jó esetben - helyreállíthatóak. Erre már nem egy esetet láttam.

2015. jún. 15. 23:10
 14/15 anonim válasza:
Akkor segíts már légy szves! A kérdezőnek nem tudom volt-e biztonsági másolata, én csak a magam nevében beszéltem. Éppen ezért kérdeztem tőle, hogy sikerült-e már azóta neki visszaállítania a fájlokat. Viszont segítsél már nekem légy szíves, az általad javasolt helyreállító programokat kipróbáltam, de csak a kódoltakat találják meg. Mit csináljak?
2015. jún. 16. 08:32
 15/15 Parek1990 válasza:

Mindenképp gondoskodni kell mentésről, ha nincs mentésed nem tudod visszaállítani a fileokat. A kódolás 256 bites, és nem 1 kulcs van a vírus minden fileot más kóddal véd le. Tehát ha meg is fejtesz 1-et még mindig ott van a többi...

Tehát vírusirtó védelem, és adatmentés külső eszközre.

Ha segítség kell van egy jó kis oldal akik foglalkoznak ilyesmivel: [link]

2015. okt. 28. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!