Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Találkoztatok már ezzel a...

Találkoztatok már ezzel a vírussal? Igazán veszélyes kártevő, vírus windows-ra.

Figyelt kérdés

Már régebben is találkoztam ezzel a vírussal, viszont most újra elő bukkant ithol.

Nagyon veszélyes, hihetetlenűl gyorsan terjed,képes bármire amin fizikai tárhely,memória eszköze a pendrive-tól a kiírt dvd-k ig az internetre feltőltött fájlokon át, így megfertőzve több gépet.

Vírusírtó rögtön észleli viszont ahol nincs vírus kergerő szoftver ott teljesen fertőzött lesz.

Minden egyes mappába is bemásolja magát.

Így fertőzés után feltelpített antivírus program futtása után is találni fog a mappákban vírus maradékot (akár milyen hatékony szoftver) ha megnyitjuk őket, így nem érdemes vírusírtás után eltávolítani. Mert ezek a maradékok képesek fertőzni amint a rendszer beolvassa.

Szó szerint minden mappába.

Maga a vírus nem foglal sokat. Ahogy folyamatosan fertőz nem tapasztalható töblett hely veszteség.

Ami tapasztalható:

-Szabályosan újra indítja a windows-t ha bizonyos számú futófolyamatok határát eléri. Ezt a vírus szabályoza.

-Egy pár másodpercre parancsikonok tűnnek fel ami pillanatokon belűl el is rejtődik.

Több napig tisztogattam a pendrive-okat, telefonokat emiatt a féreg vírus miatt. Bár nem tud például android rendszeren fertőzni viszont a belső/külső táhely miatt pontenciális hordozóvá válik ami bármikor fertőz amint megnyitod és beolvassa a windows.

A családi körömben minden vírus írtó nélküli gép,adathordozó megfertőződött.

Ezek amit én tudok róla, ha ez nem lenne elég kitudja mit csinál még a háttérben.

Az összes windowsra veszélyes, főleg a régi windows xp-kre és az uac nélküli újabb windowsokra is. Akik rendszergazda szinten használják a windowst és nem rendelkeznek vírusírtókkal azok aggódhatnak. Házról-házra terjedhet, védelem nélkül.

Viszont a folyamatos realtime védelemmel rendelkezők csak egy karanténba helyezett fájlt látnak majd. :)

Találkoztatok már ezzel a kártevővel?

2014. jún. 8. 02:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
# 9 ez mekkora poén volt! xD
2014. jún. 8. 12:06
 12/16 anonim ***** válasza:
De milyen igaz :D
2014. jún. 8. 12:07
 13/16 anonim válasza:

9. írta azt eddigi legértelmesebb választ!

Tényleg sokkal jobb a Linux! 1 hónap és teljesen megszokod!

ubuntu.hu -n pedig a fórumban mindig segítenek ha valamit nem értesz!!!

[link]

(xubuntu)

2014. jún. 10. 23:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Telefonról írtam, de ne zavarjon meg...

Gyökér. :)

2014. jún. 11. 10:10
 15/16 A kérdező kommentje:

Na a helyes neve:

[link]

Nem agent AQ volt hanem brontok AQ. :)

Aki gondolja próbálja ki. (UAC,vírusírtó nélkül)

Valami ilyet fog látni utánna:

[link]

Vírus ide-oda, nekem nem kellene linux.

Egyetlen egy disztronak tetszik a felülete az ubuntunak. A Unity. De ez valami csoda folytán sokkal lassabb mint a windows 7 aeroval nálam.

Pedig 2,5 giga ram van a gépben.

Egyáltalán nem egyszerű használni.

Már eleve az fogadott friss ubuntu telepítés után-közbe hogy szét esik, szilánkozik a kép majd egy csomó rendszer hiba üzenet.

Windowson persze minden oké volt,végig ment a 3D mark hiba nélkül.

Biztos voltam benne hogy a hiba abban a szarul megírt nyílt driverel van. Mert régi kártya ahhoz hogy ne legyen hozzá linux driver.

Na de akkor jött az hogy hogyan cseréljek vga drivert linux alatt.

Használtam volna a google-t segítségűl, viszont a vodás mobil stickemet a géppel össze dugva semmi nem történt. Na jó akkor jött az ötlet hogy megosztom androidos telefonon a netet. (modemnek használom)

Igen ám de ez a telenor jóvoltából 16/kb/sra le volt csökkentve. :) Kezdtem a mozzilával. Gyorsan egy adblock hogy gyorsabb legyek, oké meg volt. Erre telejesen elfolyt a kép.

Nehéz volt mert minden ubi boot után 5perc mulva olvashatatlanul elfolyt a kép.

Na akkor rögződött be sudo,sh szöveg és a terminál használata… Mert a szoftver kezelőbe ugyan talált drivert de alkalmazni cserélni nem engedte azt a szar nyílt drivert.

(Halá istennek a grafikus telepítésért és windowsért.)

Na de végülis sikerült egy zárt drivert találni telepíteni.

Utánna már nem szilánkozott, de rohadt lassú volt. A boot 3-4 perc, megnyitni valamit (mindig) mint pl a beállításokat 1 perc. Azt hittem a rossz driver miatt de nem mert csere után is megmaradt a lassúság.

Pedig csere hely 10giga és ext4 es fájrendszer volt.

Utánna ui-t akartam cserélni gnomra hátha jobb lesz. Nem jött össze.

Egy gigát frissítésekért meg driverekért aminek a felét nem lehetet használni elbaszarintotam 16kb-s mal.

Gondolhatjátok mennyi idő volt.

A legujabb LTS volt. Telepítés után,frissítés előtt csak felig volt magyar. Ez volt ma egy hete kb.

Windows 8-7et használok. Ilyen gondok sosem voltak a sebességgel.

Egy unix meg unix like rendszert sem szeretek. Talán az androidot de azt is csak a jellybeantől.

A windows a nyerő. A hibáival együtt is! :)

2014. jún. 11. 13:09
 16/16 A kérdező kommentje:

és amúgy a vírusok már nem terjednek fertőznek úgy miótta UAC van (windows vista óta) windowsokon.

Vírusírtót meg mindenki használ. :) Szóval így telejesen el van vágva a vírus a windowstól.

Aki nem használ antivírus szoftvert az ne csodálkozzon ha be kap egy-egy kártevőt a warezok miatt. Én sem használok realtime védelmet, de meg vagyok.

Úgyhogy csak az az ok hogy a valaki a vírus miatt vált le egy windowst linuxra az hülyeség.

Windows XP környékén még ilyen elhatározásban lehetet valami, de akkor a linux még használhatatlanabb volt egy átlag usernak.

Linuxra is vannak vírusok,támadások felé már.

Akik pedig játszani is szeretnek de nem alien arena meg minden féle harmad osztályú ős régi opengl játékkal azzoknak pedig még mindig a windows a jobb választás.

Ilyen szemszögökből semmi értelme linux disztrokat használni windows helyett.

2014. jún. 11. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!