Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi történt a gépemmel? Miért...

Mi történt a gépemmel? Miért lassú a gépem/netem?

Figyelt kérdés
Tegnap még semmi baja nem volt a gépnek, most meg annyira lassú, hogy néha még a start menü is befagy. Skype nem megy, internet olyan lassú,, hogy csodálom, ha google 10 perc alatt betölt. Találtam egy olyan filet (AVG SafeGuard Toolbar), amely inden helyre benyomta magát (Windows mappáitól kezdve az AppData->Local-ig). Kitöröltük, de újrarakta magát. Mi van vele/hogy tudnám megoldani?????

2013. nov. 21. 20:05
 1/10 coopper ***** válasza:

Szia.

Operációs rendszer ?

Első nekifutásra inditsd egy viruskeresést, ehhez megprobálhatod az off-line viruskeresőket is :

drweb-cureit : [link]

combofix : [link]

----------------------------------------------------------

Ha XP-d van akkor :

Bekapcsolás után nyomd meg a CTRL+SHIFT+ESC gombot (Feladatkezelő). Menj a Folyamatok fülre. Rakd sorrendbe CPU oszlop szerint a futó folyamatokat (katt 2x a CPU oszlop fejlécére a CPU feliratra)

Ha megvan nézd, hogy mi az ami eszi-e a processzorodat.

Manapság egyes windows xp-s gépeken a windows update (folyamatoknál : svchost.exe ) foglalja le a processzor 80-100%-át.

Ha nállad is ez a helyzet (és nem virus) akkor :

Futtatás : services.msc

A megjelenő ablakban meg kell keresni az Automatikus frissités sort, és le kell állitatni.

Kattints kétszer a "Windows update" sorra, bejön egy ablak, ott először válaszd a "Leállitás" gombot, ha leállt, aztán ugyanebben az ablakban van "Inditás tipusa" leengedő ablak oda válaszd a "Leállitva" értéket (Az "Automatikus inditás" helyett), alkalmazd majd OK gomb.

Kép: [link]

Ha kész inditsd ujra a gépet, és nézd meg, hogy van-e még probléma az SVCHOST-tal.

Ha nem a Win update a hibás vagy vissza akarod állitani a win updatét akkor a fenti módszerrel ujra engedélyezheted (A "Leállitva"-t kell átteni "Automatikus inditásra" a leengedő ablakban).

Sok sikert.

Üdv.

----------------------------------------------------------

UI.: Ha nem XP van a gépeden akkor bocsi.

2013. nov. 22. 07:15
 2/10 levis56 ***** válasza:
2013. nov. 22. 12:11
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

1. windows 7-em van, de a windows update tényleg zabálta a gépet

2. Azóta új gyanús dolog jött a képbe. Letöltöttem a System Explorer nevű programot és folyton egy eseményt jelez : Hiba Forrás=Disk üzenet=Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddik0\DR0)

2013. nov. 22. 20:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg ezt lefuttattni: [link]
2013. nov. 22. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Kapcsold ki a Rendszer-visszaállítást, indítsd újra a gépet, aztán ereszd rá a Malwarebytes-t. Tuti, hogy leszedi.
2013. nov. 22. 21:43
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az utolsó tényleg működött.

Már csak az a kérdés - kiderítettük, hogy a disk-es üzenet akkor jelenik meg, ha a skype bekapcsol - , hogy miért nem megy a skype?

2013. nov. 24. 15:49
 7/10 anonim ***** válasza:
A Skype-t engedélyezted a tűzfalon?
2013. nov. 24. 21:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Engedéjezeve van
2013. nov. 28. 15:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Töröld le a Skype-t, aztán telepítsd újra. Ha nem engedi törölni, akkor Csökkentett módban próbáld meg. Abba zárta bele a vírust a vírusirtód.
2013. nov. 29. 01:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Törölni engedi. Már megpróbáltam -> ugyanaz történt. Szerintem valami az internettel van, mert a steam-nél is ugyan ezt írja.
2013. dec. 1. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!