Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Skype vírus terjed! Veletek...

Skype vírus terjed! Veletek történt már ilyen?

Figyelt kérdés
Egyik nap a haverom küldött valami weblapot és megnyitottam. Azonnal letöltött valamit: vírust... A vírus állandóan egy üzenet küld egy weblappal: "mikor volt az utolsó alkalom, hogy láttam ezt a fotót?". És állandóan ezt küldözgette... Megnéztem interneten és azt írták hogy rendszer-visszaállítással el lehet tüntetni. Meg is csináltam, kiadta az üdvözlőképernyőt aztán kékhalál... >:(

2013. szept. 12. 21:50
 1/5 soccerway ***** válasza:
Nálam is küldött már ilyet valamelyik ismerős, egy zip fájl volt a link végén benne egy exe, mondjuk a gépemet nem fertőzte meg mert linuxon nem fut a vírus :)
2013. szept. 12. 22:20
 2/5 anonim válasza:

Én nem kaptam, mert az alábbi pár dolog a minimum amit betartok:

1., Gyanús üzeneteket nem byitok meg! Akkor sem, ha Józsi Pista Mari néni küldte a szomszédból. Ehhez nem informatikai tudás, hanem minimális számítógép kezelői rutin kell (kéne).

2., Mellékelt ZIP (EXE) mindig gyanús! Egy weboldal megnyitásától az még nem fog autómatikusan elundulni. Rákattintani egy ismeretlen állományra lúzerség. (virustotal.com esetleg nem árt)

3., Normális vírusírtó + Normális kiegészítő aktív Mallware védelem + Normális tűzfal. És ezeket normális be is kell állítani és tudni kell használni, értelmezni. Az alap beállítások ritkán felelnek meg!

4., Naprakész frissítések nem csak az oprendszer esetén. (böngésző, beépülő bodulok, skype, adobe, stb...)

2013. szept. 13. 12:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Velem még nem történt ilyen,de talán azért,mert linuxot használok:)

Csinálj víruskeresést,a vírusirtóddal meg malwarebytes -el is. Sose kattints facebookon meg skypen gyanús linekre.

2013. szept. 13. 19:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Sikerült megcsináltatni és köszönöm az infókat! :)

Ja és amikor megnyitja a weblapot: fehér háttér és automatikusan letölti :/

2013. okt. 12. 22:14
 5/5 anonim válasza:

Velem is ez van! Épp ma kezdte a haverom küldözgetni ezt a szart:|Gondoltam kicsit rákeresek itt hogy mi a szar ez.

Először azt hittem egy kép(még nem nyitottam meg amit küldött de nem is fogom.)

2013. dec. 15. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!