Skype vírus terjed! Veletek történt már ilyen?
Én nem kaptam, mert az alábbi pár dolog a minimum amit betartok:
1., Gyanús üzeneteket nem byitok meg! Akkor sem, ha Józsi Pista Mari néni küldte a szomszédból. Ehhez nem informatikai tudás, hanem minimális számítógép kezelői rutin kell (kéne).
2., Mellékelt ZIP (EXE) mindig gyanús! Egy weboldal megnyitásától az még nem fog autómatikusan elundulni. Rákattintani egy ismeretlen állományra lúzerség. (virustotal.com esetleg nem árt)
3., Normális vírusírtó + Normális kiegészítő aktív Mallware védelem + Normális tűzfal. És ezeket normális be is kell állítani és tudni kell használni, értelmezni. Az alap beállítások ritkán felelnek meg!
4., Naprakész frissítések nem csak az oprendszer esetén. (böngésző, beépülő bodulok, skype, adobe, stb...)
Velem még nem történt ilyen,de talán azért,mert linuxot használok:)
Csinálj víruskeresést,a vírusirtóddal meg malwarebytes -el is. Sose kattints facebookon meg skypen gyanús linekre.
Sikerült megcsináltatni és köszönöm az infókat! :)
Ja és amikor megnyitja a weblapot: fehér háttér és automatikusan letölti :/
Velem is ez van! Épp ma kezdte a haverom küldözgetni ezt a szart:|Gondoltam kicsit rákeresek itt hogy mi a szar ez.
Először azt hittem egy kép(még nem nyitottam meg amit küldött de nem is fogom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!