Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi történt az adataimmal?

Mi történt az adataimmal?

Figyelt kérdés
Pár képet fel akartam tölteni a telefonomról az internetre. Rádugtam szépen usb-vel a telót a gépre, kijelöltem a mappát amit feltöltenék, erre az AVG behozza illedelmesen, hogy trójait észlelt, mit kívánok tenni. Én rögtön ráböktem, hogy nyírja szépen kifele. A feltöltést abbahagyta, én meg megnyitottam a telefon memóriáját Total Commanderrel, de minden egyes mappa helyett egy kicseszett lnk kiterjesztésű parancsikon van, ami nem mutat sehova. 8 Gb adat... Megnéztem a windows saját fájlkezelőjével, szintén sehol semmi, egy csomó 1 kb-es parancsikon. Ugyanakkor telefonon keresztül meg tudom nyitni a fájljaimat, ott szépen kihozza a Total Commander a mappákat ami rajta van az sd-n, de mellettük látom a szaros parancsikonokat is. Mitévő legyek? Ugyebár most így nem tudom elmenteni az adatokat, mert gépen keresztül nem látom őket. De hogy lehet hogy telefonon igen? Amúgy már más telefon memóriájával is történt ilyen a családban.

2013. máj. 2. 19:16
 1/4 csacsi2 ***** válasza:

Nem tudom mit művelhetett az AVG, valószinüleg megjegyezte mit blokkoljon így ezentul automatikusan blokkolja.

1) Az avg , ha karanténba tette, akkor állítsd vele vissza a helyére és zárd ki az ellenőrzésből!

2) kapcsold ki a védelmet míg rámásolod a gépedre.

3) Vedd ki a memóriakártyát a telefonból és akinek van kártyaolvasója (ha neked nincs)mentsd le kártyáról.

4) Nem tudom, mire ugrott rá a vírusírtó, de elképzelhető hogy tényleg van valami vírus a telódon, nézz utána!

2013. máj. 2. 19:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy más számítógépre rákötve szintén csak a parancsfájlokat mutatja, holott azon nem AVG van. A telefonon továbbra is látok minden adatot.
2013. máj. 2. 19:41
 3/4 csacsi2 ***** válasza:

Lehet letörölt a telefonodról valamilyen programot ami kellhet az adatátvitelhez! Kártyaolvasóval kellene megnézni az SD -ről. Próbálj meg új képet létrehozni ,és azt átküldeni. Ha azt sem küldi át akkor valamit a telefonodon törölt le a vírusírtó, ezért kellene a kártyaolvasó....

Próbáld meg a telón átnevezni, áthelyezni a fájlokat másik mappába és utána, hátha. Jobbat nem tudok

2013. máj. 2. 19:51
 4/4 anonim ***** válasza:
gondolom valami beette magát a fájlokba és csak így lehetett megszabadulni tőle. legközelebb óvatosabban
2013. máj. 2. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!