Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Létezik ilyen szövegszerkesztő?

Létezik ilyen szövegszerkesztő?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy létezik-e olyan szövegszerkesztő, vagy sokkal inkább valmilyen program szövegfájlokhoz, ami a következőt tudja:

A megírt szöveget, le lehet vele védeni úgy, hogy ne lehessen módosítani rajta, mitöbb ne lehessen kijelölni /másolni a benne lévő sorokat. Csak olvasni lehessen.

Olyasmire gondolok, mintha be le szkennelve egy kinyomtatott szöveg és ezért egyszerűen nem lehetne kijelölni a tartalmát, mert úgy funkcionál, mint egyfajta "kép". És természetesen ezt a képet attól még meg lehet nyitni egyéb programokkal, egyéb operációs rendszerek alatt, hiszen ez a lényeg, hogy mindenki el tudja olvasni, de csak elolvasni, mást nem.

Remélem, jól írtam le, amire gondolok.

2013. szept. 1. 17:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%
Konvertáld képpé.
2013. szept. 1. 17:59
 2/13 anonim ***** válasza:
Az a probléma ezzel a képi dologgal, hogy ma már elég jó hatékonysággal vissza lehet alakítani a képi szöveget karakteres szöveggé. Úgy hívják az eljárást, hogy OCR (optikai karakter felismerés angol rövidítése) és napról-napra fejlettebb a felismerés pontossága. Jól olvasható szövegnél ez ma már 99% felett is lehet!
2013. szept. 1. 18:00
 3/13 anonim ***** válasza:
61%

Microsoft Office

LibreOffice

Open Office

2013. szept. 1. 18:00
 4/13 A kérdező kommentje:

Tudom, erről tarottam kiselőadást egyszer Mesterséges intelligencia címen! XD

Ennyire nem kell ultra-hiper biztonságosnak lennie... Csakhogy egyszerű mezei ember, akinek hirtelen eszébe jut, hogy na másoljunk, szembesüljön vele, hogy gáz van. Ennyi.

De egy hosszabb szövegről van szó, úgyhogy akkor is a képpé konvertálás a megfelelő megoldás?

2013. szept. 1. 18:03
 5/13 anonim ***** válasza:
Mit jelent az, hogy hosszabb? Több 100 oldalnyi?
2013. szept. 1. 18:05
 6/13 A kérdező kommentje:
30 =)
2013. szept. 1. 18:06
 7/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a PDF-nek van ilyen beállítása.
2013. szept. 1. 18:06
 8/13 A kérdező kommentje:

A pdf-nek van ilyen beállítása, de nekem nem engedi beállítani, nem tudom, mi az oka. Továbbá ha beállítanám, nem tudnák úgyanúgy visszaállítani, amikor megnyitják? :D

Illetve ha képpé konvertálom a 30 oldalt, úgy nem lehet, hogy csak egy fájlba, egy hosszú függőleges képpé konvertálja, amit lefelé lehet görgetni és úgy olvsani?

2013. szept. 1. 18:45
 9/13 anonim ***** válasza:

PDF: nem, mert jelszóval védéssel együtt van ez az opció elvileg.

Kép: de biztos lehet, kéne keresni hozzá programokat. Vagy ha csak olyan találsz, ami laponként csinál képet, akkor utána olyan progit kéne keresni, ami összefűzi a képeket.

Bár mivel mutogatni akarod, szerintem célszerűbb a kép/lap-nál maradni, mert egy 70ezer pixel magas képet senki nem fog végiggörgetni. Jobb laponként, mert ha nem olvassa végig együltőhelyében, akkor meg tudja jegyezni melyik lapnál=képnél tartott.

2013. szept. 1. 19:14
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha van pdf íród, pl. Acrobat, az ki tudja írni tiff-be. Méghozzá multipage, többoldalas tiff-be. Az már jó lehet Neked, nem?
2013. szept. 1. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!