Körülbelül hány befoltozatlan biztonsági rés fog maradni a Windows XP-ben 2014 áprilisa után?
Én üzemeltetőként "rettegek" attól, mi lesz, ha végleg nem lesz frissítés XP-re. Nálunk, nálam egy XP sem működik, de jelenleg is rengeteg támadás éri a rendszereinket elhanyagolt XP-s gépekről. Sokak közülük irodákban üzemelnek. Jelenleg még sok rossz szándékút elrettent, hogy a kihasznált rését bármikor befoltozhatják. De ha nem lesz támogatás, akkor jön majd a támadás...
A legtöbb kihasznált rés olyan, amivel a meglévő security programot is meglehet kerülni.
Az pedig még egy ok az aggodalomra, hogy az XP már 5 éve is elavult rendszer volt..
Van néhány Win7 Ultimate nálunk (igaz virtualizált) 1GB rammal, akadás mentesen lehet használni őket. Szóval ez nem kifogás.
Flash valóban rossz Linux alatt. Ellenben az, hogy flashes játékok akadoznának, az nem helytálló.
Néha szoktam játszani flashes online játékkal (szándékosan nem írom a nevét), nem azért akad, mert Linuxos flash-em van, hanem mert szar a játékot kiszolgáló szerver.
# 20-as, az az 1/3-ad cég, előbb-utóbb kénytelen lesz váltani, vagy lehúzhatják a rolót. Ugyanis, ha kihal a hardver az XP alól, akkor muszáj új licenceket venni az új hardverhez, mert OEM-et nem vihet át, és XP amúgy se települ új gépekre. (Nekem már 5 évvel ezelőtt se települt a laptopomra az XP)
Az végképp nem indok, hogy azért használjunk cégnél elavult OS-t, mert a program nem hajlandó máson futni.
Nálunk így volt, mielőtt bekerültem. Volt egy rakat szoftver, ami semmi máson nem futottak, de már ideje volt lecserélni az XP-s gépeket. A szoftvereket fejlesztő cég nem volt hajlandó kielégítő támogatást nyújtani a szoftverekhez egyéb Windowson, más platformon, ezért felvettek egy profi Linuxos csapatot, és lecseréltünk minden egyes gépet, velük kikerült az összes Windows és az említett szoftver összes példánya is. Teljes rendszert migráltuk Linuxra negyed annyi pénzből, mint ami kellett volna az új szoftverekhez. (Windows licenc díjakról nem beszélve.)
Olyan cég nincs aki nem tud, csak olyan aki nem akar váltani... Ugyanis XP helyett lehet Linuxot rakni a gépekre, és Linuxra is vannak számlázó, nyilvántartó stb szoftverek. Jó részük ingyenes, és jobb mint a windowson megszokott drága alternatíváik.
Használd amíg tudod.A szoftverfejlesztő cégek a réseket addig bestoppolják míg kiadnak rájuk szoftvert.Ha már nem akkor kénytelen leszel venni új Konfigot amire értelemszerűen új op is kell.
Nekem nincs pénzem új gépre ezért még sokáig ezt fogom használni, erre a kérdésre térjünk vissza úgy 5-8 év múlva akkor meg tudom mondani mennyire biztonságos!
meglehet váltani (vásárolni) a Microsoft-tól továbbra is a frissítéseket.
"A bankok és egyéb pénzintézetek is maradnak a Windows XP-nél"
A brit és az amerikai bankoknál egyaránt több évbe is telik majd az átállás a Windows XP-ről, egyelőre úgy néz ki, hogy kivétel nélkül Windows 7-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!