Hogyan tudom törölni a "Security tool" programot, ha vírusként jött a gépemre?
Sziasztok!
nekem is ez a vírus jött a gépemre,csak h nekem Vista-m van és nem tudok semmit se csinálni hiába futtatom a vírusírtót azt írja h nincs semmi..csökkentett módra nem is tudom átállítani
Itt van a leírás, hogyan tudod törölni, de angolul.
1. keresd meg a vírus fájljátt -> a c:\documents and settings\all user\application data mappában lesz
egy random számú mappa és abban lesz. (rejtett mappa megjelenítése: megnyitsz egy intézőt: tools-
>folder options->view->hidden files and folders->Show hidden files and folders)
2. hozz létre egy új .txt fájl pl.: torol.txt
3. nyisd meg sszerkesztésre és írd bele:
TASKKILL /F /IM "*****.exe" a csillagok helyére a 1. pontban megtalált számot írd
4. a fájl kiterjesztését változtasd meg .bat-ra tehát a pl.: torol.bat
5. kattintsál rá, ekkor egy cmd ablak jelenik meg és pár másodperc múlva eltünik
6. az 1. pontban talált mappát töröld ki
7. futass a gépeden különböző vírusirtókat.
(Ajánlom kezdésként a Vipre Rescue telepítés nélküli változatát - parancssori változat, ingyen
letölthető és telepítés nélkül futtatható)
Csak nem szabad pánikolni!
Évek óta nem volt ilyen, de frissitettem az ESET-et és elfelejtettem a beállításokat ellenőrizni, kiterjesztett heurisztika nem volt bekapcsolva. Meglett az eredménye: Trojan.Downloader. Feltöltöttem a netre és IE8-at használtam. Fagyott rendesen a Windows. Végig kell gondolni a lépéseket (Rendszer-visszaállítás ne állíthassa helyre a fertőzést, kikapcs., .Temp fájlok törlése, Ccleaner lefuttatása, ESET ráeresztése. Megtalálta, de nem törölhette, mert rendszerfájlban volt. Megtisztitotta és bezárta a karanténba. Töredezettség-mentesítés, Rendszer-visszaállítás visszakapcsolása). Adobe frissitések stb. Most már rendben van. Biztonsági rés és figyelmetlen lúzer: ennyi az egész, nincs 1000%-os védelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!