Lehetséges e hogy valaki tudomásomon kívül használja a WIFImet?
Azért a jelszó megfejtést nem zárnám ki, ez a jelszótól függ.
Ha a jelszó mondjuk kiskutya, akkor bizony azt másodpercek alatt egy szótára alapú támadással meg lehet "törni".
A másik, a WPA2 jó jelszóval sem ér semmit, ha mondjuk a WPS be van kapcsolva a routeren, mivel ennek a PIN kódja brute-forcal percek alatt (legrosszabb esetben is pár óra alatt) törhető és szépen kiköpi a WPA2-es kulcsot.
Szóval én nem zárnám ki a dolgot.
A router logjában nézd meg mondjuk, hogy milyen IP-ket osztott ki a DHCP szerver, ebből elég jól lehet látni, hogy valaki rajtad kívül fel ment-e és ha igen, akkor egy jelszó csere (és ha be volt lőve, akkor a WPS kikapcsolása) megoldja a dolgot.
Hogy a végére is válaszoljak: én nem tartok attól, hogy lopják a wifimet, a jelszavam bár halál egyszerű, de a házban nincs olyan, aki kicsit is értene ezekhez. (Az utcán lent pedig már nem fogható a jel.)
+ Itt van a környéken nyílt wifi nem messze... :)
Tulajdonképpen a válaszokból mindent tudsz.
Engem is rémálmok gyötörtek, de aztán így-úgy ellenőriztem.Nem lopják..még akkor sem, ha sűrűn sz@rakodik..egyszerűen nem bírja az engem mahináló szerver..nem fejlesztenek, így egyszerűbb, és több a profit.
éjjel gyors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!