Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Van egy kártevő a gépemen? Ha...

Van egy kártevő a gépemen? Ha valaki ismeri akkor mondhatna róla valamit több lent.

Figyelt kérdés
a kártevő neve virtool:win32/obfuscator.XZ már az ellőt is volt de nem figyeltem rá és kitöröltem. Tudni szeretném hogy káros e a gépre és ha igen akkor menyire.

2013. márc. 7. 09:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

ha egy van,akkor lehet ott megbújva még néhány is,

én nem nyomozgatnék ebben az ügyben sem ,ugyanis a nyomozástól nem jön rendbe a géped,

lementeném a kincseimet,azt újratelepíteném a vasat,

2013. márc. 7. 10:04
 2/18 anonim ***** válasza:

obfuscator.

egy elkeszult server kodjat rendezi at ,hogy ne lehessen raismerni

lehet sokminden

2013. márc. 7. 10:32
 3/18 A kérdező kommentje:
igazából ez egy fájlban volt de a fájlt természetesen töröltem. Fent áll a veszély hogy a virus meg mindig benne van a gépben?
2013. márc. 7. 10:43
 4/18 anti paladin ***** válasza:

Máshol is megbújhat, akár több példányban is. És ahol egy kártevő van, ott sanszosan van még egyéb féreg is.

Teljes körű vírusirtást a gépnek és az összes külső adathordozónak.

2013. márc. 7. 10:45
 5/18 A kérdező kommentje:
akkor lefuttatom a teljes virus vizsgálatot a gépen. A férgeket pedig hogyan tudnám törölni?
2013. márc. 7. 10:52
 6/18 anti paladin ***** válasza:

A virusírtó listázza a fertőzött fájlokat és beállítástól függően törli vagy karanténba helyezi. Ha valamit nem törölt, azt megkeresheted a lista alapján és kézzel is eltakaríthatod.

Az usb-s adathordozókat is nézd át. Az egész nem ér semmit ha fertőzött a pendrive és ellenőrzés után visszamászik egy-két kártevő.

2013. márc. 7. 11:11
 7/18 A kérdező kommentje:

usb s adathordozókat hogyan tudnám pontosabban át nézni?

a virus irtóm Microsoft Security Essentials

2013. márc. 7. 11:18
 8/18 anti paladin ***** válasza:
Essential esetében nem tudom, sosem használtam. Egyébként pont úgy mint egy vinyót. Kijelölöd az ellenőrizni kívánt területet és hajrá.
2013. márc. 7. 11:32
 9/18 A kérdező kommentje:
oké köszönöm a válaszokat megpróbálkozok vele
2013. márc. 7. 11:34
 10/18 anonim ***** válasza:

Cseréld le a vírusirtód,rég leszerepelt.Máskor elfogsz kapni csúnyaságokat azzal...

Mellesleg vírusirtó mellé célszerű lefuttatni heti 1x minimum a Malwarebytest..

[link]

2013. márc. 7. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!