Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Beszedtem egy vírust egy...

Beszedtem egy vírust egy kedves gyak-os társamtól?

Figyelt kérdés
Küldött nekem egy dropboxos linket amin egy kepfdp.exe-t töltöttem le. A szerzője J.K. Rowlings. Ikonja pedig pdf-hez hasonló. 13 mb-t eszik a ramomból. Letiltottam futattás után rá 2 percre minden jogát. Nem tudom mennyire használ ez. De remélem ha csak keylogger nem tudja kiolvasni majd mit írok. Szerintettek elég lenne egy nod32-es vizsgálatot csinálnom az egész gépen, vagy csak a fájlt nézessem át? Illetve kell-e egyáltalán, ha többé nem futtatom az exét. Mert valahogy azt érzem nem fogja magát újraindítani. Azért nyitottam meg mert reméltem megoldást jelenthet a problémámra. Amire szükségem lenne :(
2013. jan. 6. 16:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Amennyiben egyedileg fejlesztett vírus, akkor esélytelen megtalálnia bármilyen antivírusnak, ESTLEG a viselkedés alapú keresők paranoid módba kapcsolással megtalálHATják.
2013. jan. 6. 16:19
 2/10 anonim ***** válasza:
csak azt az 1 féjt nézed át nod32 vel csak nem tudom,hogy másolja e magát a program mert akkor terjed,nézd áta noddal ha nem találja meg akk próbáld meg ezzel: [link]
2013. jan. 6. 16:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Sikeresen kitörölte magát eredeti helyéről. Mennyit értem azzal, hogy letiltottam a hozzáférést a feladat kezelőben?
2013. jan. 6. 16:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Most meg átnevezte magát j.k Rowlingról kepfdp-re így feladatkezelőben a leírásban is ezt találom
2013. jan. 6. 16:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Újabb fejlemény hogy ujrainditás után facebook ipdate.nekalcazta magat. Az esett kiirta fertőzőt win32 javitas nemlehetseges. Illetve fynloski.AA trojai. Tudom sokszor irok, de mindig felbukkan valami valtozas. Jelenleg telefonomról irok, mert sok szemelyes dolgot tudhatna meg ha kiadnam a jelszom.
2013. jan. 6. 17:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Ki az az elmebeteg, aki exéket nyit meg? Ahhj, komolyan.

Keresd meg és írd Cd-re a Hiren's boot CS-t, az azon lévő Mini XP-n van egy takat vírusirtó, és Cd-ről fog menni, talán így el tudod távolítani a vírust. Ha utána nem indul el a gép, mert teszem azt fontos rendszerfájlokat is ki kellett iktatni, akkor a Windows CD-det berakod és javító telepítést hajtasz végre (egyszer próbáltam XP-nél, nagyon hasonlít a sima telepítésre, de minden adatom megmaradt, és csodálkoztam is, mert tényleg helyrehozta a rendszert). Ha így sem megy, akkor adatmentés (Szintén megoldható a MiniXP-vel) és partíció formázás után újra kell telepítened az operációs rendszert.

2013. jan. 6. 18:08
 7/10 anonim ***** válasza:
akkor ez keményebb vírus,akkor a gépedet indisad el csökkentet módba, lehet,hogy úgy nem indul el a vírus indisd el az esetet csinálj teljes vizsgálatot talán megtalálja...
2013. jan. 6. 18:09
 8/10 anonim ***** válasza:

*Hiren's boot CD, *rakat

Mindegy, legközelebb majd elolvasom gépelés után mit írtam. Ha valamit nem értesz, értelemszeráűn cseréld ki a rossz betűket. :D

2013. jan. 6. 18:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Mentségemre szoljon hivott a köteleség de elötte tudni akartam mit küldött. Talaltam egy leirast melyben manuális modón lehetne megszabadulni tőle, már ha nem modositotta az a kedves honfitársam aki kihasználta figyeletlenségem
2013. jan. 6. 18:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Fynloski.AA = DarkComet RAT, nem annyira rejtőzködő, de ESET nem tudja törölni ha bejutott a memóriába.

Nekem megvan maga a program amivel tudok csinálni ilyen .exe-ket, néha használom is.

Lényeg az, hogy először is szedd le ezt a programot:

[link]

(Hivatalos oldal, hivatalos termék, aggódni nem kell)

Bepipálod mindkét mezőt, majd letöltöd.

Húzd ki a neted teljesen. A lényeg hogy a gépeden ami fertőzött, ne legyen.

Ezek után rakd fel a programot, várd meg ameddig eltávolítja. Ezek után indítsd újra a géped, dugd be a neted, majd MINDEN jelszót cserélj le.

Sok szerencsét!

2013. jan. 7. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!