Hogy lehet az hogy egy 14 éves gyerek törte fel a Microsoft globális adathálozatát akik végül munkát ajánlottak neki?
A.) Más a beállítottsága. Magába szívta az ilyen dolgokat. Én fel nem fogom, hogy valaki 6 évesen hátrafelé korizik úgy, hogy közben egy csajnak udvarol, én meg 25 évesen örülök ha nem esek el
B.) Sehogy, csak elérték az MS, hogy egy hétig róla beszéljenek és csak kacsa az egész.
Az igaz, hogy a világunk hacker korosztálya olyan 14-26 év körül van. De ehhez nagyon keményen kell tudni programozni, linuxot és a windows rendszerek minden trükkjét ismerni stb. Persze sok script kiddy van aki leszed egy forráskódot és rákattint a hack gombra és örül, hogy mekkora ász, de ilyenből sajnos több van. Ezt a tudást nem könnyen megszerezni, (mint mindenféle tudást) de a neten sok dolog, ha nem minden megvan hozzá szerintem. Ez elég nagy tudás valszeg gyorsan szívta magába a tudást.
De hogy munkát adott volna a Microsoft neki, hát nos azt erősen kétlem.
Két okból is:.
Ha lebukott elég csúnyán megütötte a bokáját a hackerkedést elég csúnyán bünteti a törvény. Ha microsoft el is áll a pertől, attól még a szerver üzemeltetője(ami bár most lehet a microsot de lehet hogy nem) hivatalból minden esetben meg kell hogy tegye adatszerzés estén. Ez nagyjából minden országban így van.
- Másrészt ha meg is úszta, akkor lehet csak kihívásból csinálta, és nem fogja x óra munkaidőbe a microsoft biztonsági réseit foltozni, illetve rendszergazdaként ott lenni.
Ez ilyen.
Ha feltöröd a Nasa szervereit, 2 dologra számíthatsz:
- Egész életed börtönbe töltöd
- Náluk fogsz dolgozni
1x történt már ilyen. Csak vissza kell lapozni a hírekben, méghozzá nem is olyan régen. Nemhiába a Nasa szervereit mondtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!