Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy lehet az hogy egy 14...

Hogy lehet az hogy egy 14 éves gyerek törte fel a Microsoft globális adathálozatát akik végül munkát ajánlottak neki?

Figyelt kérdés
Ezt nem birom felfogni. Egy 14 éves honnét tanul ilyeneket? Hogy tud ilyeneket? 17 vagyok, csak most tanulok programozni és néhol tök nehéz, de nem birom felfogni hogy egy 14éves, mondhatni profik álltal kreált dolgot feltöri. Hogy?

2012. dec. 27. 12:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A.) Más a beállítottsága. Magába szívta az ilyen dolgokat. Én fel nem fogom, hogy valaki 6 évesen hátrafelé korizik úgy, hogy közben egy csajnak udvarol, én meg 25 évesen örülök ha nem esek el

B.) Sehogy, csak elérték az MS, hogy egy hétig róla beszéljenek és csak kacsa az egész.

2012. dec. 27. 12:40
 2/11 anonim ***** válasza:
54%
Vannak prodigy-k. Amúgy a cikkről tudnál adni egy linket?
2012. dec. 27. 12:41
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Valószínű egy antiszociális gyerekről lehetett szó, aki 6 éves kora óta 0-24-be számítógép előtt ült, mert képtelen volt bárhova beilleszkedni. El kezdett érdeklődni a téma után, és sikerült ennyire magas szintre fejlesztenie. Persze ehhez adottság is kell, de valami ilyesmiről lehet szó.
2012. dec. 27. 12:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem kacsa. Mi van abban a globális adathálózatban, ami megérné? A másik, hogy annyi esze csak lenne, hogy inkább kisebb oldalakat tör fel pénzért, és meghúzza magát, nem?
2012. dec. 27. 12:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Miért, az a kislány aki 14-15 éves volt, és kint volt a Redmond Szálláson, csak úgytudom meghalt. Vezető fejlesztő volt az MS-nél (mármint mint programozó, nem mint koordinátor).
2012. dec. 27. 13:12
 6/11 A kérdező kommentje:
2.nak itt a link [link]
2012. dec. 27. 13:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Itt szó sincs globális adathálózatról, a Call of Duty Modern Warfare 2 egyik szerverén szerzett adminjogot, és megpróbálta megszerezni más játékosok adatait úgy, hogy csőbe húzza őket. Szerintem eléggé kamuszaga van.
2012. dec. 27. 17:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Az igaz, hogy a világunk hacker korosztálya olyan 14-26 év körül van. De ehhez nagyon keményen kell tudni programozni, linuxot és a windows rendszerek minden trükkjét ismerni stb. Persze sok script kiddy van aki leszed egy forráskódot és rákattint a hack gombra és örül, hogy mekkora ász, de ilyenből sajnos több van. Ezt a tudást nem könnyen megszerezni, (mint mindenféle tudást) de a neten sok dolog, ha nem minden megvan hozzá szerintem. Ez elég nagy tudás valszeg gyorsan szívta magába a tudást.

De hogy munkát adott volna a Microsoft neki, hát nos azt erősen kétlem.

Két okból is:.

Ha lebukott elég csúnyán megütötte a bokáját a hackerkedést elég csúnyán bünteti a törvény. Ha microsoft el is áll a pertől, attól még a szerver üzemeltetője(ami bár most lehet a microsot de lehet hogy nem) hivatalból minden esetben meg kell hogy tegye adatszerzés estén. Ez nagyjából minden országban így van.

- Másrészt ha meg is úszta, akkor lehet csak kihívásból csinálta, és nem fogja x óra munkaidőbe a microsoft biztonsági réseit foltozni, illetve rendszergazdaként ott lenni.

2012. dec. 27. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez ilyen.

Ha feltöröd a Nasa szervereit, 2 dologra számíthatsz:

- Egész életed börtönbe töltöd

- Náluk fogsz dolgozni

1x történt már ilyen. Csak vissza kell lapozni a hírekben, méghozzá nem is olyan régen. Nemhiába a Nasa szervereit mondtam :)

2012. dec. 27. 20:41
 10/11 anonim ***** válasza:
A 9 osztályt végzett kolozsvári gyerekre gondolsz?:D
2012. dec. 27. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!