Ez most vírus vagy komoly?
A Kaspersky Rescue Disk-kel sikerült leszednem, de több órába telt.
Csökkentett módban fertőzésmentesen el lehet indítani a gépet. Az ingyenes programot le kell tölteni, majd cd-re írni, vagy usb-re és arról bootolni. Az internetkapcsolat továbbra is szükséges lesz, mert frissítenie is kell magát a víruskereső adatbázisának.
Amennyiben bootolható usb-t akar valaki készíteni (2 órába telt, mire rájöttem), ne engedje, hogy a segédprogramként telepítendő "rescue2usb" alkalmazás az usb-re csomagolja ki magát, hanem egy teljesen külön könyvtárba, mint ahol a letöltött lemezkép-fájl (kav_rescue_10.iso) található.
Megjegyzés: a második futtatásra sikerült végleg kiirtanom. A második alkalommal már nem jelöltem be a merevlemezeket (c; d) , elegendő volt a víruskereső által felajánlott két bejelölés, ami feltehetően csak a rendszer és indítófájlokat ellenőrzi.
Már román és szerb változata is van.
Nem nyitottam meg, törölni akartam, de a fizetős ESET SS5 egyszerűen jelezte, hogy blokkolta és bevágta a karanténba.
Vagyis megnyitás NÉLKÜL is elindul ez a dög!
Másik megoldás ebben a videóban: http://www.youtube.com/watch?v=8FnNiEc2unE&feature=player_em..
talán evvel hasznosabb, de ha evvel oldod meg utánna szerintem rakj fel egy eset -et és ellenőrizd le a gépedet.
Van még egy alternatív megoldás, ha épp nincs időd vírustírtani. Mikor bejelentkezel van kb 3-4 sec. időd mire bedobja a Vírus "képernyőjét" ez idő alatt indíts el egy Notepad-ot és gyors írj bele bármit.
Ezután ugye CTRL+ALT+DEL-re csak kijelentkezni tudsz mert ez a a Vírus "képernyője" előtérbe van mindig. {Kijelentkezésre} katt és a Notepad-ot nem tudja bezárni automatikusan (Ha írtál bele) Tehát bedobja a fekete képernyőt hogy {Folytatod a kijelentkezést} vagy {Mégse}.
{Mégse}-re és folytathatod a munkát tovább, meg aztán persze írthatod a vírust. Nemcsak Csökkentett Módban. :)
Eredeti neve FBI vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!