Hogyan ismertethetem fel, esetleg cserélhetem a hálókártyát?
Esélyes ha elszállt a modemed a hálókari is kapott a jóból:-)
Először is tudni kell, hogy integrált hálókártyád van vagy PCI slottos ami egy külön kártya a gépedbe helyezve.
Ha az utóbbi, néhány ezer forintos kiadás de megoldható a csere. Ha alaplapi integrált akkor már gázosabb mert vagy alaplapcsere vagy egy LAN bővítő kell bele de az nem biztos hogy beválik mert a kezelő chipek is sérülhettek a villám miatt.
Még jó, hogy a tápod nem sérült, nekem azt ütötte ki kétszer a villámlás azóta már nem tudja:-)
A jövőben ha ezeket a macerákat el akarod kerülni vegyél egy biztonsági dugaljsort (túlfeszvédelemmel ellátott dugaljsor)aminél ez nem fordulhat elő, legalább is jóval kevesebb esély van rá. Nekem bevált.
Az adatforgalom indikálására szolgál az a LED, ha nem világít amikor bedugod az UTP kábelt, valószínű az a port nem látja a modemed...ez lehet kábel vagy csatlakozó hiba is. Próbáld meg egy másik UTP kábellel. Talán még megoldás lehetne ha hálókati drivert (vagy az alaplapi) leszednéd és újra feltennéd. DE...még mielőtt ezzel eltökölnél a következőt feltétlen nézd meg.
Miután a kérdésedben Win7 651 hibát írtál ezt tipikusan a hálozati beállításoknál keresendő. Itt az adapterbeállítások módosítása menüt nyisd meg, majd jobb klikk az aktív hálózati vezérlőre és a tulajdonságokat válaszd.
A megnyíló ablakban pedig vegyed ki a pipát a TCP/IPv6 elől.
Leokézod, újraindítod..és láss csodát ha ez volt, ha nem akkor a fenti dolgok egyike lehet bár sanszos, hogy ezzel megoldottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!