Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Biztonságos-e passzív hangszed...

Biztonságos-e passzív hangszedős basszusgitárt számítógéphez kötni kihangosítás miatt?

Figyelt kérdés
Hallottam olyasmit,hogy a basszusgitárok a nagy teljesítmény miatt veszélyesek lehetnek a hangkártyára.. kiégethetik elronthatják.. stb

2012. szept. 15. 17:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez tök érdekes, hol hallottad? Én úgy szeretnék látni egy kiégett hangkártyát, amit basszusgitár tett tönkre!
2012. szept. 15. 17:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne küsd rá. Inkább használj egy szűrőt vagy egy torzítót hozzá és akkor nincs baj.
2012. szept. 15. 17:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Most elég tudatlannak érzem magam..:D de mi az a szűrő?
2012. szept. 15. 17:57
 4/8 anonim ***** válasza:
A basszusgitár, különösen a passzív, igazán nem nevezhető nagy teljesítményűnek.
2012. szept. 15. 18:51
 5/8 A kérdező kommentje:
Magyarán.. nem lesz a gépnek semmi baja?
2012. szept. 15. 19:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Garantálni nem tudom, de nagyon kicsi az esélye, hogy bármilyen baja lenne. Csak nem fog valami jól szólni, mert más impedanciához és jelhez tervezték.

Amúgy nem értem, a második válaszoló szerint miért lenne jobb, ha torzítón át kötnéd rá. Ha nincs bekapcsolva a torzító, a jel ugyanaz marad, ha meg be van kapcsolva, akkor inkább erősíti a jelet, tehát ettől kevésbé veszélyes nem lesz a hangkártyára. Érdekelne, mire alapozta ezt a tanácsot.

Arról nem is szólva, hogy nem biztos, hogy torzított basszgitáron akarnál játszani.

2012. szept. 15. 20:08
 7/8 anonim válasza:
nem teszi tönkre, én erősítőmet is kötöttem vonalba a géppel, ha annak nem volt elég nagy a jele hozzá, akkor egy passzív pickup nem tudja tönkretenni
2012. szept. 23. 15:54
 8/8 anonim ***** válasza:

"Hallottam olyasmit,hogy a basszusgitárok a nagy teljesítmény miatt veszélyesek lehetnek a hangkártyára.. kiégethetik elronthatják.. stb"

Akik ilyeneket írnak le kéne lőni őket.

2012. szept. 24. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!