Www. Dirtywindows.hu/publ/blogs/nameless/microsoft_windows_7_a_ho sszu_elet_titka/7-1-0-326 ez vonatkozik windows xp re is?
* Automatikusan eltávolított tartalom.
1.nem minden vírusirtó,csinál gyakrantéves riasztás,még az mse is csinált téves riasztásokat néztem a fórumokat,hogy panaszkodnak,hogy egy átlagos progit vírusnak nézte az mse.
2.nekem elég awindows tisztitó azt csinálja mint az cc de nem törli ki a böngésziséi adatokat de azt 5 másidperc allatm eg lehet csinálni
Xp-re is igaz, csak a cikk nem teljesen helyes. Mert a registry-ben nagyon sok szemét, felesleges bejegyzés szokott felgyűlni. Ugyanis az "okos" Windowsnak nincs szemétgyűjtője a registry-ben. Amikor egy programot uninstallálunk, vagy valamilyen ügyes kis programmal törlünk, akkor azok hagyhatnak maguk után bejegyzéseket, fájlokat. A registry folyamatosan a memóriában van és amikor egy program egy bejegyzéshez akar hozzáférni, akkor nem mindegy mekkora méretű fájlban (adatmennyiségben) kell azt megkeresni. Vírusírtóból pedig azért nem javasolt a Microsoft terméke, mert nagyon gyenge a védelme. Érdemes elolvasni különböző teszteket, amiken pl. az Eset, vagy a Symantec termékei könnyedén átmennek már évek óta, míg Microsoftos társukról ez nem mondható el. Ezen felül úgyanúgy téves risztásoktól hemzseghet, mint a többi program. A lényeg a töredezettségmentesítés, a felesleges fájlok törlése, registry karbantartása, ha szoktunk programokat kipróbálni majd törölni (vagyis ha sok szemét lehet benne)... A ccleaner gyakorlatilag mindezeket tudja és be lehet állítani, hogy mit töröljön és mit nem (pl. én se töröltetem a böngészési előzményeket).
Tudom, most kicsit lehúztam a Windows, de amúgy kedvelem, csak nem szabad bízni benne, mert elég sok hülyeséget csinál néha. Talán az új Windows 8 majd, megmutatja, hogy milyennek is kell lenni egy jó op. rendszernek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!