Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez vírus, vagy a gép bekattant?

Ez vírus, vagy a gép bekattant?

Figyelt kérdés

Éppen átlagos használat közben, (netezés) meg akartam nyitni egy programot. (Skype) Majd error: "A program nem indul mert ?????? fájl hiányzik a számítógépről" A kérdőjeleket is írta, pontosan így (azt hogy ennyit azt nem tudom de sokat :D) MINDENNEL ezt csinálta, mappákkal, mindennel.

Majd eltűnnek az ikonok, tálca csak kurzor (szerintem bezárúlt az explorer.exe) és errorok sorozatát kapom. Ugyan azt amit leírtam.

Kikapcsolom a gépet, hagytam 10 percet hogy a lapozó fájl kiürüljön, benyomom lenyomott egy Lemezellenőrzést, fájlokat állított helyre, törölt hibás szegmenseket, majd minden jól fut.

(Egy partíció van, C:) Mondom itt az idő telepíteni valami vírus írtót, eddig nem volt. Sokan agyon dicsérik a Kaspersky-t mondom felrakom ezt. Most végzett, semmit nem talált.

Aztán gondolkozom hogy erről bootolva futtatom le, de szerintetek egy vírus, netán a windows magát zavarta össze? mert amint tudjuk a Windows képes magától össze esni minden ok nélkül XD

2012. júl. 26. 22:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Azt ugye tudjátok hogy Windows 7-ről van szó, mert az XP amire én használom arra már nagyon nagyon kevés. És még lassú is.

Ú azok a régi szar idők... Csak a kínlódás volt vele, és havonta saját magát túl méretezte. Csak zabál zabál, aztán meg kipukkad mindig újra kell rakni azt a szart. AZ én gépemen jobban funkcionál a win7.

Ameddig viszont lehetséges mellőzöm az újra telepítést, nem mintha nagy cucc egy win7-et újra rakni, de elromlott olvasó melett igen nehéz. (Persze ott a USB telepítés de pendrive meg nem áll lehetőségemre egy jól működő win7 telepítővel rajta XD)

Na szóval. Probáltam csökkentett módú vírus írtást net nélkül. Szart sem talált semmi.

Úgyhogy lehet hogy a windows magát cseszte át, de még mindig bizalmatlan vagyok. Szerintetek? :)

2012. júl. 27. 23:37
 12/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ez a rejtőzködő aljas féreg okozza, ezt a legtöbb vírusirtó nem is nagyon találja meg. Akkor nincs más, újra kell telepíteni.

[link]

2012. júl. 27. 23:45
 13/17 anonim ***** válasza:
MSDN verziós windows7et szedjél le, az azt jelenti, hogy abba nem nyúltak bele, a CD-n ugyanaz van, én olyat szedtem le, azóta sincs gond vele. Nem is kellett hozzá dvd olvasó, se pendrive, simán ment az .iso ...
2012. júl. 28. 00:06
 14/17 A kérdező kommentje:

Nagyon nem akarom újra rakni, és értsétek meg hogy nem a windowsal foglalkozunk. lehet hogy jaaj ez biztonságosabb ebbe nem nyúltak bele, ne azt a szart használd, ennek nincs értelme hidjétek el ez normális windows, engem az érdekel hogy:

Ez vírus, vagy szimplán össze esett a gép.

Mert azóta már minden jól megy.

Ha vírus milyen módon tudnám eltávolítani, mert semmi nem találja meg?

Újra rakni meg most nem fogok, bár az lenne a célra vezető, de még minden jól megy, nem kell kölcsön írót szerelgetni meg mit tudom én.

2012. júl. 28. 12:42
 15/17 anonim ***** válasza:
Van olyan, amikor egy virus leírtása közben beáll a Kékhalál, összeomlik a rendszer, aztán fél óra után feláll újra. Vagy nem.
2012. júl. 28. 23:49
 16/17 A kérdező kommentje:
Itt nincs szó semmi kékhalálról. Egyszerűen bolondját járatva velem adott ki furcsa életemben nem látott Errorokat, erről gondolván vírus. De úgynézki nem, vagy csak egyszer kativálódott, vagy még tervezgeti dolgait, de elbújt rendesen.
2012. júl. 29. 00:17
 17/17 A kérdező kommentje:

Na most újra raktam a gépet, mert más okok is összehozták.

Az olvasót megoldottam, egy lazúlt kábellel :DD

2012. júl. 29. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!