Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Elfelejtettem a jelszavam,...

Elfelejtettem a jelszavam, mit tehetnék? 18/L

Figyelt kérdés

A tesóm rakott a gépemre jelszót, de elfelejtettük:(

Ha jól tudom Bios jelszót tett a gépre. Legalábbis bekapcsolásnál kétszer "pittyel" a gép és kiírja, hogy Enter the password.

Szétnéztem a neten, de elég bonyolultan vannak leírva a dolgok. Megtudhatom valahogy a jelszavam?

2012. júl. 4. 21:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy BIOS jelszót írt volna...

viszont vannak dolgok, amivel szerintem nem vagy tisztában.

A 2 pítty az memória hibát jelent, ergo a memória szektorai közül valamelyik hibás, így nem indulhat a rendszer. Az "Enter BIOS password" is erre utal, hisz ha a rendszer nem BOOTolható, akkor csak a BIOS-ba dobhat be. Ha tényleg oda írt jelszót az öcséd, akkor nagy guru lehet. Amúgy pedig próbálj meg egy sima enert nyomni. Ha úgy sem jó, akkor keress egy szakszervízt, ott megnézik mi baja pontosan. Láttatlanban többet nem tudok mondani sajnos.

Üdv

2012. júl. 4. 21:29
 2/6 MaXXeGee ***** válasza:
Az nem bios jelszó, a bios jelszót a biosba való belépéskor kéri. Resetelni kell a bios, és azzal eltűnik a jelszó. (Ha csak nem HDD password, mert az nem fog :D)
2012. júl. 4. 21:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Power on passwordnak hívják azt a "bios jelszót".

Reseteld a biost.

2012. júl. 4. 21:42
 4/6 anonim ***** válasza:

nem tudhatod meg a jelszavad. legalábbis elég bonyolult. Viszont ha csak a felhasználó fiók van jelszavazva azt lehet törölni, feltéve ha nincs a boot sorrend úgy beállítva, hogy csak hdd ről bootolhasson a gép.

Na ilyenkor ha még egy bios jelszó is van akkor már kissé még bonyolultabb a dolog, mert akkor valóban először a bios jelszót kell törölni.

Gombelem kivételével és kb 15 perc várakozással simán megoldható.

aztán jön a következő lépés, biost át kell állítani úgy, hogy optikai lemezről tudj bootolni.

Akkor kell egy lemez amit előzőleg már kiírtál.

Zyzoom Windows Key a prog neve. Arról kell bootolni és akkor már tudod törölni a felhasználónévhez tartozó jelszót.

2012. júl. 4. 21:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Annyira kedvesek vagytok, de ez nekem tisztára kínai:(

Nem értek semmit csak a kötőszavakat:)

2012. júl. 4. 22:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Szedd ki a gépből a gombelemet és várj 15 percet.

Rakd vissza, majd kapcsold be. Ha még mindig kéri a jelszót, akkor lehet, hogy HDD jelszó van rajta, amihez már nem értek.

Ha csak pittyeg, és berak a BIOS-ba, akkor hardverhiba van, és inkább szervizbe kéne vinni.

Ha simán be tudsz lépni, akkor probléma megoldva.

2012. júl. 5. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!