Vajon így minden legális marad?
Amikor vettem a laptopot kaptam eredeti Win7 telepítőt hozzá. A gépem HDD-je 320GB. Jelenleg van 2 partíció (C; D). C-n van a windows és minden program ingyenes 1 kivétellel.
Itt a lényeg:
Ha készítek 3 partíciót ahol az egyik csupán 15GB lenne és arra is feltenném a Win7-et ahogyan van a C:\ meghajtón is és arra kizárólag csak a Photoshop CS6 trial verziót telepítem.
Majd mindig amikor lejár a 30 nap, akkor újrarakom a 15GB-os partíciót Win7-tel, majd rá újból a PS CS6-ot, akkor így még minden legális marad?
Köszi a válaszokat!
Adobe Photoshop EULA
2.1.2.1 Sorozatszám nélküli Szoftver. A sorozatszámmal el nem látott Szoftver vagy annak részei
kizárólag demonstrációs, értékelési és oktatási célból telepíthetők és használhatók bármely számú
Kompatibilis Számítógépen a szervezeti telepítési terv részeként, a Licencidő alatt, és csak azzal a
feltétellel, hogy a segítségükkel létrehozott Output Fájlokat vagy egyéb anyagokat kizárólag belső, nem
kereskedelmi és nem termelési célokra használják fel.
Utolsó köszönöm szépen!
Hát akkor azt kell hazudnom hogy GIMP mester vagyok és azzal csinálok mindent... Csak nem visznek már el, hogy mutassam be... :D
Mondhatod, de: nem tudom, mennyire vagy jártas a témában, de egy Photoshoppal készült fájlról elég könnyen (és nagy biztonsággal) megállapítható, hogy Photoshoppal készült és nem GIMP-pel.
Egy _esetleges_ ellenőrzésnél ez könnyen kiderül, nem kell hozzá FBI/CIA/CSI/FTC/ABCD képesítés.
És ha a céged csak egyetlen grafikát is nem licenszelt szoftverrel készített (és tett szert általa bevételre), akkor bukta lesz. És mivel feltételezem, hogy van egy céges policy a szoftverhasználatra, ami rád nézve kötelező lenne, és ezt te megszeged, nyilván rád húzzák a vizes lepedőt.
Persze tudom, te is tudod, kicsi az esély egy ilyen ellenőrzésre. De nem nulla.
miért nem tanulod meg használni a gimp-et? vagy a cégnél hintsd el, hogy "nem-e-lehetne-e egy PS licenszet beszerezni?" vagy ha már mindenképp kalózkodsz PS-sel, akkor ne szarakodj a trial verzióval. 30 naponként újratelepítés? mennyi macera...töltsd le torrentről, aztán mehet. több javaslatom nincs:)
és a szoftverrendőrség tényleg ritkán ellenőriz magánszemélyeket, de ha ilyen kérdéseket teszel fel-írogatsz a neten, azzal minimális mértékben, de növeled az esélyt hogy egy nap nálad kopogtatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!