Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Meglehet-e újratelepítés...

Meglehet-e újratelepítés nélkül szabadulni egy boot vírustól?

Figyelt kérdés

Akadozik a gépem, a vírusírtóm (Emsisoft) meg 62%-nál leáll; próbáltam az Eset Online Scannert is, ugyanaz a helyzet.

Gondoltam, hogy kipróbálom csökkentett módban, de mindkettőnél egy idő után kikapcsol a gép.

Gyanítom, hogy boot vírus, de nincs telepítőlemezem, na meg rengeteg cucc van a gépen, s nincs hova mentenem...

Hallottam, hogy létezik olyan, hogy nem túl veszélyes vírus esetében meg lehet szabadulni újratelepítés nélkül is.

Tud valaki valamilyen módszert? Köszönöm!

2012. máj. 30. 20:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Vannak olyan vírusirtók amik képesek a boot idejü vírusirtásra.Előnye hogy az oprendszer betőltése előtt keresnek és így a rendszerfájlokat is képesek átnézni.

Ingyenes változatban Avast7.

2012. máj. 30. 21:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Az Avast nagyon remek.

Megnyitása után a " Számítógép átvizsgálása ", majd " Rendszertöltéskori vizsgálat " ekkor újra kell indítani a gépet, amit ki is ír.

Remélem, segíteni fog ! Elég kínos egy helyzet.

2012. máj. 31. 11:45
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megpróbálom, habár az Avast-ról nincs valami jó véleményem, fizetett verzióm volt a gépen, s azért cseréltem fel az Emsisoft-ra, mivel mindig azt jelezte, hogy "Ok, minden rendben!", pedig a gép pedig szemmel láthatóan napról-napra gyengült; az "Emsisoft" pedig ezt találta az Avast után:

[link]

Most persze le kell szednem az "Emsisoft"-ot, és visszatennem az Avast-ot... De megpróbálom.

2012. jún. 1. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!