Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Lassú a gépem, szerintem...

Lassú a gépem, szerintem vírus. Milyen megoldások vannak? (részletek lent)

Figyelt kérdés
(Windows XP oprendszerem van, ha ez számít.) Bekapcsolom a gépet, 2-3 percig jól fut, aztán elkezd akadni, szakadozva mozog az egérmutató is, semmit nem lehet megnyitni, 10 perc míg betölt az internet. Vírusra gyanakszok, vírusirtóm ESET Nod32 Antivirus 5. Az operációs rendszer újratelepítése megoldhatja a problémát (Windows 7-et tennék föl), vagy forduljak szerelőhöz?

2012. máj. 28. 11:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Kattogást nem hallasz véletlenül a merevlemez irányából? Mert ha a kábel csatlakozás nem megfelelő, akkor szokott ilyet csinálni (mármint irtózatosan belassul a gép).

Egy próbát megér: gépet kikapcsolod, kábelt kihúzod (az alaplapi csatlakozóból is), visszadugod, gépet bekapcsolod. Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor lehet másra gyanakodni.

2012. máj. 28. 13:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Nincs semmilyen kattogás. Most fut egy víuskeresés, ha vége, akkor megnézem. (mondjuk már 11 óra óta 26%-on ál)
2012. máj. 28. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Én leállítanám azt a vírus ellenőrzést és elindítanám ezt: [link]
2012. máj. 28. 13:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Utolsónak: ha NOD van a gépén, nem futtatható az ESET Online Scannere.

De itt van a Kasperskyé: [link]

2012. máj. 28. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Elnézést, ezt nem tudtam, ugyanis én nem használok ESET programot. Egyszer raktam fel évekkel ezelőtt, de sok volt a vakriasztás, azon kívül blokkolt olyan weboldalakat és programokat, melyeket pl. a NIS nem, ezért rövid úton megszabadultam tőle.
2012. máj. 28. 14:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Vagy ez az online scanner is jó:

[link]

2012. máj. 28. 14:26
 7/8 anonim ***** válasza:
14 26: nekem 2007 óta (és ez azóta a második gépem) csak NOD23 3.0, 4.0, majd Eset Smart Security4, jelenleg ESS5 fut a gépemen, igen erősre beállítva (mobilnet közvetlenül kapcsolódik a netre, ajánlatos az óvatosság). Még soha nem csalódtam benne, persze megvettem a licenszkódot (céges). Éppen a napokban védett ki egy igencsak durva javascriptbe ágyazott trójai támadást, azóta hanyagolom a Firefox-ot. Ugyanis ONNAN érkezett, de villámgyors volt a tűzfala és a webvédelme. Rendszerint a tört (nem újságkódos vagy vásárolt) kódos NOD-okkal vannak komoly gondok.
2012. máj. 28. 14:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Bocs, NOD32
2012. máj. 28. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!