Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Nagy baj h nem használok...

Nagy baj h nem használok vírusirtót?

Figyelt kérdés

Régebben fent volt a nod32 kb 1.5-2éve de már meguntam h minden programra téves riasztást adott ki amit aztán négy db "biztos h tovább akar lépni" kérdésre válaszolva lehet elhárítani,ezért úgy döntöttem h nem fogok ezzel szenvedni és bekapcsolom az amúgy -fost sem érő win xp tűzfalat -.Sokan mondják h áh tele van a géped minden szarral meg áh tiszta vírusos akkor biztos , én sebességben nem veszek észre különbséget szal amíg így nem mutatkozik addig nem érdekel, meg egyébként is kb 3-4havonta rakom újra a rendszert, elsősorban azért mert minden össze-vissza van és már nem tudok kiigazodni rajta...

Szóval nagy veszélynek vagyok kitéve? (:DD)

2009. jún. 22. 00:31
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Én AVG-t használok, nekem eddig bevált. És ingyenes(netről le tudod tölteni)
2009. jún. 22. 00:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nemis lassúl a géped azért érdemes egyet felrakno rakd fel az Eset smart security (a nod 32 csinálja csaj sokkal modernebb)és semimt sem kérdez hagy nyugodtam gépezni.Ja és szinte alig lassitja a gépet olyan mindha fent sem lenne szinte.
2009. jún. 22. 01:00
 3/13 A kérdező kommentje:
Nah a másik dolog a sebesség...minek raknék fel egy olyan progit amitől alapból lassabb lesz a gép?Nem mondom h szar gépem van (e4300@2.9ghz 4gb ram) de most azért h ott a háttérben fusson és egye a gépet annak mi értelme? Jó jó "elkapja" a vírusokat ,de ha úgyis 3-4havonta xp csere akkor nem mindegy?
2009. jún. 22. 01:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha téged nem zavar.... Te tudod.

De az kicsit ciki, ha mondjuk pendriveon vinnél valami anyagot, aztán beriaszt másnál. Nekem volt olyan, nem mondom, csak ingattam a fejem az unokatesómra. Még a fényképezőjén is volt. Gondolom nem rosszindulatú, meg az én vírusirtóm kiszűrte, de én úgy voltam vele, hogy ennyire igénytelen legyen, hogy semmit sem tud letölteni..

2009. jún. 22. 01:16
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

énsem töltök le semmilyen vírusírtót, mert érdekes módon a gépem virusírtó nélkül bírja a legtovább. a vírusírtókkal nekem csak a bajom volt. letörölt olyat amit nemkellett volna, lelassította a gépet, folyton sipákolt ha vmi programot felakartam rakni, sőt, olyanis volt, ami önmagát minősítette vírusnak..:D (az esernyős ikonos, nemtom a nevét)

szal én felhagytam ezekkel, így működik a legjobban és a legtovább a gépem, vírusírtók nélkól.

2009. jún. 22. 01:50
 6/13 anonim ***** válasza:
97%

Gratulálok annak aki nem használ vírusírtót és tűzfalat, gép újratelepítése után a legelső (!!!) kell hogy legyen, még mielőtt netre lenne csatlakoztatva a PC... nagyon el vagytok maradva, ha szerintetek csak olyan vírus létezik ami belassítja a gépet és töröl :D ennél már régen többről szól a játék ;) az a minimum hogy a legtöbb vírus & kémprogram arra megy ki, hogy pl naplózza a leütött billentyűket, kiolvassa registryből és innen-onnan az eltárolt jelszavakat, és elküldi azokat egy távoli szerverre, esetleg kihasználja a gépet és más oldalak DDoS támadásába segít bele a felhasználó tudta nélkül, valamint én pl azt sem tudom megérteni, hogy lehetsz ilyen nyugodt úgy, hogy sosem tudhatod melyik percben veszik el / kerül fel netre vmilyen fontos dokumentumod.... :S nekem megér ennyi lassulást, és amúgy is játék közben észrevehetetlen a különbség, pedig notebookról nyomom (alapállapotban nem terheli a processzort, csak fájl írásakor/létrehozásakor/megnyitásakor - beállítás szerint persze)....

egyébként én a legújabb (4.x) NOD32-t használom, és egyáltalán nincs téves riasztás, egyedül néha a crackekkel vacakol, de bejelölsz 1 mezőt h hagyja ki az adott fájl vizsgálatát a későbbiekben, és többször már nem fog figyelmeztetni miatta...

2009. jún. 22. 06:58
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is kell hogy legyen, nekem az Avast jött be.
2009. jún. 22. 08:09
 8/13 anonim ***** válasza:
65%

nem nagyon tárolok a gépemen semmi olyat amit féltenék h nekerüljön fel netre. és aztsem túlzottan zavar h leolvassa a leütött billentyűzeteimet, szal akkormost lehet h éppen ezt a szöveget olvassa....hűha.

a fontosabb dolgaim, ráadásul azoksem egetrengetően fontos dolgok, egy másik vinyón vannak, amin nincs oprendszer és levan tiltva.

énmár legalább 10 éve semmitsem hazsnálok, és így a legtartósabb és leghasználhatóbb a gépem. és nem a lassúsággal van a baj, hanem azzal amit művelnek ezek a vírusírtók. nekem is volt NOD-om, és formatcé lett a vége.kajak összeszedtem egy vírust, azelőtt meg sose volt víruisom, és ráadásul a NOD nemis tudott vele mitkezdeni. néha amúgy kíváncsiságból letöltök vmit, h ellenőrizze van a vírusom. de nemigazán. bezzeg ha vírusírtóm van, televagyok vírusokkal előbbutóbb..:D

2009. jún. 22. 12:55
 9/13 anonim ***** válasza:
96%
Utolsó válaszolónak: Honnan tudod így vírusirtó nélkül hogy nincs vírusod? Honnan veszed ezt ennyire biztosan? 1x-2x megnéznéd havonta,kéthavonta a gépedet és ledöbbennél az eredményen. Nem csak olyan vírusok léteznek amik csak lassítanak, ezek olyan kis kártevők hogy a tudtod nélkül futnak a háttérben. A másik meg nem a vírusirtó miatt lett format c hanem a te hülyeséged miatt, arról már a vírusirtó nem tehet hogy te minden francot letöltesz. Gratulálok jó úton jársz hogy tönkre vágd a géped. Pontozz le egész nyugodtan,nem érdekel =)
2009. jún. 22. 13:56
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

"Jó jó "elkapja" a vírusokat ,de ha úgyis 3-4havonta xp csere akkor nem mindegy?"

Azt nem értem miért kell annyi vacakot letölteni a netről és nem lenne annyi felesleges dolog a gépeden. Nem egyszerű? Különös nekem 4 éve nem kellett újratelepíteni a gépemet pedig én is töltögetek mindenhonnan (torrent,warez).

És még te panaszkodsz a 4 giga ramoddal. Ja mert persze nehogy már lefogjon egy kicsit is a sávszélességedből netezés közben!

(Amúgy meg halkan megsúgnám hogy én még 1x sem panaszkodtam hogy 512 MB ramom van.Ha jól számolom neked 8x nagyobb van)

Előző voltam!

2009. jún. 22. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!