Nagy baj h nem használok vírusirtót?
Régebben fent volt a nod32 kb 1.5-2éve de már meguntam h minden programra téves riasztást adott ki amit aztán négy db "biztos h tovább akar lépni" kérdésre válaszolva lehet elhárítani,ezért úgy döntöttem h nem fogok ezzel szenvedni és bekapcsolom az amúgy -fost sem érő win xp tűzfalat -.Sokan mondják h áh tele van a géped minden szarral meg áh tiszta vírusos akkor biztos , én sebességben nem veszek észre különbséget szal amíg így nem mutatkozik addig nem érdekel, meg egyébként is kb 3-4havonta rakom újra a rendszert, elsősorban azért mert minden össze-vissza van és már nem tudok kiigazodni rajta...
Szóval nagy veszélynek vagyok kitéve? (:DD)
Ha téged nem zavar.... Te tudod.
De az kicsit ciki, ha mondjuk pendriveon vinnél valami anyagot, aztán beriaszt másnál. Nekem volt olyan, nem mondom, csak ingattam a fejem az unokatesómra. Még a fényképezőjén is volt. Gondolom nem rosszindulatú, meg az én vírusirtóm kiszűrte, de én úgy voltam vele, hogy ennyire igénytelen legyen, hogy semmit sem tud letölteni..
énsem töltök le semmilyen vírusírtót, mert érdekes módon a gépem virusírtó nélkül bírja a legtovább. a vírusírtókkal nekem csak a bajom volt. letörölt olyat amit nemkellett volna, lelassította a gépet, folyton sipákolt ha vmi programot felakartam rakni, sőt, olyanis volt, ami önmagát minősítette vírusnak..:D (az esernyős ikonos, nemtom a nevét)
szal én felhagytam ezekkel, így működik a legjobban és a legtovább a gépem, vírusírtók nélkól.
Gratulálok annak aki nem használ vírusírtót és tűzfalat, gép újratelepítése után a legelső (!!!) kell hogy legyen, még mielőtt netre lenne csatlakoztatva a PC... nagyon el vagytok maradva, ha szerintetek csak olyan vírus létezik ami belassítja a gépet és töröl :D ennél már régen többről szól a játék ;) az a minimum hogy a legtöbb vírus & kémprogram arra megy ki, hogy pl naplózza a leütött billentyűket, kiolvassa registryből és innen-onnan az eltárolt jelszavakat, és elküldi azokat egy távoli szerverre, esetleg kihasználja a gépet és más oldalak DDoS támadásába segít bele a felhasználó tudta nélkül, valamint én pl azt sem tudom megérteni, hogy lehetsz ilyen nyugodt úgy, hogy sosem tudhatod melyik percben veszik el / kerül fel netre vmilyen fontos dokumentumod.... :S nekem megér ennyi lassulást, és amúgy is játék közben észrevehetetlen a különbség, pedig notebookról nyomom (alapállapotban nem terheli a processzort, csak fájl írásakor/létrehozásakor/megnyitásakor - beállítás szerint persze)....
egyébként én a legújabb (4.x) NOD32-t használom, és egyáltalán nincs téves riasztás, egyedül néha a crackekkel vacakol, de bejelölsz 1 mezőt h hagyja ki az adott fájl vizsgálatát a későbbiekben, és többször már nem fog figyelmeztetni miatta...
nem nagyon tárolok a gépemen semmi olyat amit féltenék h nekerüljön fel netre. és aztsem túlzottan zavar h leolvassa a leütött billentyűzeteimet, szal akkormost lehet h éppen ezt a szöveget olvassa....hűha.
a fontosabb dolgaim, ráadásul azoksem egetrengetően fontos dolgok, egy másik vinyón vannak, amin nincs oprendszer és levan tiltva.
énmár legalább 10 éve semmitsem hazsnálok, és így a legtartósabb és leghasználhatóbb a gépem. és nem a lassúsággal van a baj, hanem azzal amit művelnek ezek a vírusírtók. nekem is volt NOD-om, és formatcé lett a vége.kajak összeszedtem egy vírust, azelőtt meg sose volt víruisom, és ráadásul a NOD nemis tudott vele mitkezdeni. néha amúgy kíváncsiságból letöltök vmit, h ellenőrizze van a vírusom. de nemigazán. bezzeg ha vírusírtóm van, televagyok vírusokkal előbbutóbb..:D
"Jó jó "elkapja" a vírusokat ,de ha úgyis 3-4havonta xp csere akkor nem mindegy?"
Azt nem értem miért kell annyi vacakot letölteni a netről és nem lenne annyi felesleges dolog a gépeden. Nem egyszerű? Különös nekem 4 éve nem kellett újratelepíteni a gépemet pedig én is töltögetek mindenhonnan (torrent,warez).
És még te panaszkodsz a 4 giga ramoddal. Ja mert persze nehogy már lefogjon egy kicsit is a sávszélességedből netezés közben!
(Amúgy meg halkan megsúgnám hogy én még 1x sem panaszkodtam hogy 512 MB ramom van.Ha jól számolom neked 8x nagyobb van)
Előző voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!