Találtam egy céges laptopot. Lehet ebből bármi gondom?
Ha nem akarsz nagy bajt leadod a rendőségen mihelyt látol egy hírdetést mert ne talán a laptop házába beleraktak egy chipet ha elveszne megtalálják tudod mint a kutya nyakölvre.
Lehet még kapsz pénzt is.apum egyszer egy magnókazettát talált max 500ft ot ért hazahozta. de egy laptop min 50 zer nem 500ft
Na meg az,hogy ha felcsatlakozol a netre észreveszik ip alapján pl internet explover kezdőoldala a cég oldala és a főnök laptopa nálad van pl legyen egy macbookpro amiről tudni kell 300 ezer forint minimum és kiirja a munkatársak számára mihelyt felmész a netre az ipet ip alapján rendőrséggel együtt mennek érte.
Másrészt apukám idézve: 2 mankóval jönnének elé akkor se adná oda.
van benne igazság minek hagyja ott aki-é saját tárgyaira személyi értékére mindenki vigyázzon.
Innentől nem tudom én találtam volna meg tuti szétszedném alkatrészekre házat beledobnám a kukába merevlemezt leformáznám és csövi lenne egy szétszedett notim ház nélkül.(Csak leírtam mit tettem volna én de te felelőséged mást nem megkérded a rendőrséget nem-e hiányzik-e ez a laptop valakinek? ha nem akkor megadod a telószámot a rendőröknek majd felhívnak ha meglesz a tulaj ha nem akkor te leszel a tulaj.)
Eredetileg viccnek szántam ezt a rendőröset, de amennyi hülye van, már nem is tudom...
A laptopokba nem raknak nyomkövető chipet, többe kerülne a szolgáltatás, mint magát a laptopot nyomonkövettetni. Adatvédelmi szempontból sem lenne elfogadható, vannak személyiségi jogok a világon. Arról nem is beszélve, hogy olyan értékesnek vélt információt, amit így védeni kéne, nem laptopokon hurcolnak elvesztés céljából.
Az IP cím nem a géphez kötött, hanem az internetszolgáltatóhoz, és rendszerint igen gyakran változik.
Rengetegen vannak itt, akiket megesz a sárga irigység, és mindenféle hülyeséggel próbálnak etetni. Ha rájuk hallgatsz, utána majd röhögnek egy jót rajtad.
"Az IP cím nem a géphez kötött, hanem az internetszolgáltatóhoz, és rendszerint igen gyakran változik."
Viszont rengeteg egyéb mód van. Elég egy automatikus bejelentkezés, és az eredeti tulaj már látja, hogy valaki használja a gépét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!