Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Találtam egy céges laptopot....

Találtam egy céges laptopot. Lehet ebből bármi gondom?

Figyelt kérdés
Találtam egy laptopot a vonaton, valaki ottfelejtette, én meg elhoztam.Találtam néhány olyan fájlt, ami arra utal, hogy valamilyen vállalkozás/ cég használta. Nyilván meg szeretném tartani, lehet ebből bármi bajom? Pl lehet rajta helymeghatározó program? Ha igen honnan lehet tudni és hogy kell eltávolítani? Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de normális válaszokat szeretnék!
2012. márc. 17. 17:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem akarsz nagy bajt leadod a rendőségen mihelyt látol egy hírdetést mert ne talán a laptop házába beleraktak egy chipet ha elveszne megtalálják tudod mint a kutya nyakölvre.

Lehet még kapsz pénzt is.apum egyszer egy magnókazettát talált max 500ft ot ért hazahozta. de egy laptop min 50 zer nem 500ft

2012. márc. 18. 19:00
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

Na meg az,hogy ha felcsatlakozol a netre észreveszik ip alapján pl internet explover kezdőoldala a cég oldala és a főnök laptopa nálad van pl legyen egy macbookpro amiről tudni kell 300 ezer forint minimum és kiirja a munkatársak számára mihelyt felmész a netre az ipet ip alapján rendőrséggel együtt mennek érte.

Másrészt apukám idézve: 2 mankóval jönnének elé akkor se adná oda.

van benne igazság minek hagyja ott aki-é saját tárgyaira személyi értékére mindenki vigyázzon.

Innentől nem tudom én találtam volna meg tuti szétszedném alkatrészekre házat beledobnám a kukába merevlemezt leformáznám és csövi lenne egy szétszedett notim ház nélkül.(Csak leírtam mit tettem volna én de te felelőséged mást nem megkérded a rendőrséget nem-e hiányzik-e ez a laptop valakinek? ha nem akkor megadod a telószámot a rendőröknek majd felhívnak ha meglesz a tulaj ha nem akkor te leszel a tulaj.)

2012. márc. 18. 19:16
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

Eredetileg viccnek szántam ezt a rendőröset, de amennyi hülye van, már nem is tudom...

A laptopokba nem raknak nyomkövető chipet, többe kerülne a szolgáltatás, mint magát a laptopot nyomonkövettetni. Adatvédelmi szempontból sem lenne elfogadható, vannak személyiségi jogok a világon. Arról nem is beszélve, hogy olyan értékesnek vélt információt, amit így védeni kéne, nem laptopokon hurcolnak elvesztés céljából.

Az IP cím nem a géphez kötött, hanem az internetszolgáltatóhoz, és rendszerint igen gyakran változik.

Rengetegen vannak itt, akiket megesz a sárga irigység, és mindenféle hülyeséggel próbálnak etetni. Ha rájuk hallgatsz, utána majd röhögnek egy jót rajtad.

2012. márc. 18. 20:48
 14/16 anonim ***** válasza:

"Az IP cím nem a géphez kötött, hanem az internetszolgáltatóhoz, és rendszerint igen gyakran változik."

Viszont rengeteg egyéb mód van. Elég egy automatikus bejelentkezés, és az eredeti tulaj már látja, hogy valaki használja a gépét.

2012. márc. 18. 21:09
 15/16 A kérdező kommentje:
igen, ezt fogom tenni, nem ér ennyit. köszi a válaszokat
2012. márc. 19. 07:42
 16/16 A kérdező kommentje:
plusz egy céges gépen fontosabb adatok lehetnek, mint amit egy magánszemély használ, talán pótolhatatlanok, szóval nem akarok senkivel kicseszni. remélem legközelebb pénzt találok:)
2012. márc. 19. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!