Találtam egy céges laptopot. Lehet ebből bármi gondom?
Figyelt kérdés
Találtam egy laptopot a vonaton, valaki ottfelejtette, én meg elhoztam.Találtam néhány olyan fájlt, ami arra utal, hogy valamilyen vállalkozás/ cég használta. Nyilván meg szeretném tartani, lehet ebből bármi bajom? Pl lehet rajta helymeghatározó program? Ha igen honnan lehet tudni és hogy kell eltávolítani? Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de normális válaszokat szeretnék!2012. márc. 17. 17:40
1/16 anonim válasza:
amit csináltál (talált tárgy megtartása) lopasnak minősül. Én szépen leadnám a rendőrségen és bíznék benne,hogy kapok valamit a megtalálásért (10% kötelezp, de ha értékesinformációk vannak rajta biztos többet kapsz)
2/16 anonim válasza:
nem tudom,nekem eszembe nem jutna megtartani.Nem az enyém
3/16 anonim válasza:
Milyen laptop az, amibe egyáltalán be tudsz lépni? Igen, hülyeséget kérdezel, mert a talált értéktárgyat le kell adni a MÁV-nál vagy a rendőrségen, hogy visszakerülhessen jogos tulajdonosához. Akár van rajta nyomkövető program, akár nincs.
4/16 lindmayer válasza:
és ha 30 napig nem jelentkezik a tulajdonos, vagy nem tudják utolérni, akkor meg a megtalálóé lesz a laptop
5/16 anonim válasza:
Tudod, mi lesz, ha leadod a rendőrségen? A rendőr bácsi szépen hazaviszi, és megtartja. Ilyen világban élünk. Formázd le, telepítsd újra, és örülj a mázlidnak.
7/16 anonim válasza:
én hagytam el kamerát,nem is olcsót buszon. A megtaláló leadta és én visszakaptam . Kifizettem a megtalálói díjat annak aki megtalálta.
Aki azt írja,hogy a rendőr ellopja,az magából indul ki. Nemis tudja,hiszen jegyzőkönyv készül róla,amivel a megtaláló reklamálhat, hiszen az övé (jogosan) ha senki nem jelentkezik érte.
8/16 anonim válasza:
Nem is tudtam, hogy ennyi rendőr látogatja az oldalt. Nos, nem véletlenül mondják, hogy sok itt a hülye... :P
10/16 anonim válasza:
Lehet. Amire készülsz az a jogtalan elsajátítás. Jogi értelemben nem lopás, nem büntetik annyira szigorúan (elvégre mi az az egy év börtön:) de a lényegen nem változtat. ha lebuksz, akkor bajod lehet. Nyolc napot ad a törvény, hogy leadd.
Mivel céges laptop így simán lehet rajta céges VPN, ami alapján talán már most is látnak. Keresd meg a céget, és jelezd, hogy mit találtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!