Laciii nem is egy fajtát hagyott ki. Például az AUTORUN. Virtuális gépen már találkoztam vele. Teljesen zárolta a rendszert, mindent eltüntetett, csak egy kék ablak volt középen és egy kódot kért (orosz nyelven). Újratelepítettem a virtuális gépet, mégegyszer letöltöttem a vírust, utána meg feltöltöttem a VIRUSTOTAL-ra. Gyerekek, elkeserítő volt a helyzet: 4 nagyon nem híres kisebb víruskereső észlelte, a nagyobbak (avast!, ESET, AVG, Panda, F-secure, G-Data, Norton stb...) nem észlelték kártevőnek. Tök mindegy milyen antivírus van a gépen, ha hülye a felhasználó, ugyanúgy megtörténik a baj. A kedves kérdezőnek pedig azt tanácsolom nézzen körül a biztonsagportal.hu-n, olvasson el egy-két cikket, egy-két vírus leírását, sokat tanulhatsz belőle! Na Csá!
2012. febr. 26. 13:59
6/9 anonim válasza:
ESET NOD Antivírus4 és 5,
ESET Smart Security4 és 5 is felismeri és bezárja a karanténba. Két éve egy másik gépről az INF/AUTORUN megfertőzte a pentdrive-t. Itthon USB-re tettem, azonnal felismerte, megtisztitotta a fájlt, a féreg a karanténba került. Ez KÉT ÉVE volt, azóta a Microsoft totálisan letiltotta az automatikus eszközfelismerést (Conficker és INF/AUTORUN miatt). Jól karbantartott és rendszeresen frissitett Windows még az USB portot se engedi használni fertőzött pentdrive-val.
Ezek az alaptípusok, amiknek van rengeteg speciális fajtája.
2012. febr. 27. 15:19
9/9 anonim válasza:
A valódi kódos ESET-NOD naponta frissiti a vírusadatbázisát, most éppen a 6920-as az érvényes. Egyszóval nem úgy működik, hogy egyszer felteszed és soha többé nem tesz semmit. Csendben dolgozik a háttérben, csak akkor jelez, ha valami gond van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!