Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vírusos a gépem mit tegyek?...

Vírusos a gépem mit tegyek? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Pár nappal ezelőtt letöltöttem egy serial keyt az egyik progihoz, nem nagyon tetszett, de annyira akartam hogy mégis letöltöttem. Miután megnyitottam nem történt semmi, de egy pár óra múlva, a gépem folyamatosan lassult, és most már kb. 20-30 percenként kék halált kapok, újraindul. A google-ban is ha keresek, ha onnan nyitok meg oldalt, akkor azt jeleníti meg a fülön, amit beírtam a keresőbe. tehát ha Google-ba beírom hogy "facebook bejelentkezés", kiadja a facebook.com-ot, de a neve "facebook bejelentkezés". Elég ijesztő. A vírusírtóm elavult, ez is a vírus miatt van, microsoft security essentialst használtam, de most már egyik sem működik ha felrakom. Mit tegyek!?!?

Segítsetek lécci!

2011. szept. 6. 16:41
1 2
 1/17 Jenci ***** válasza:
100%
Újratelepítést ajánlom.
2011. szept. 6. 16:50
 2/17 A kérdező kommentje:

Ja és akármilyen programot elindítok, vagy használatban van és fut a gépen, akkor a tűzfal kiírja hogy blokkolta.

Nagyon egy k*csög vírus!

2011. szept. 6. 16:50
 3/17 A kérdező kommentje:
Milyen újratelepítésre gondolsz? Az egész gépet rakjam újra?
2011. szept. 6. 16:51
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, nem kellene ilyen tört serialos, crack-elős szarokkal foglalkozni... de mindenki csak a maga kárán tanul.

Töltsd le az Avira AntiVir Rescue System-et, írd ki CD-re, arról Boot-olj be, és futtass le vele egy víruskeresést.

[link]

Ilyen még az AVG Rescue CD is

[link]

Meg a Kaspersky Rescue Disk is

[link]

Futtad le még az eset online scannert is

[link]

Ha fel engedné telepíteni az avastot, esetleg azzal is csinálhatsz egy indításkori vizsgálatot.

Meg az MBAM free-vel is futtass egy teljes keresést.

Ha ezek egyikével sem sikerül megoldani akkor valószínű újratelepítés lesz a vége.

2011. szept. 6. 16:57
 5/17 Jenci ***** válasza:
100%
Igen.Az a biztos,főleg ha ilyen agresszív.
2011. szept. 6. 16:57
 6/17 A kérdező kommentje:
köszi szépen! Remélem sikerül! Köszi mégegyszer!
2011. szept. 6. 17:04
 7/17 A kérdező kommentje:

de mit is jelent az hogy boot-olj be? :S

bocsi de eléggé gyenge vagyok még ebben a témában.

2011. szept. 6. 17:05
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy mikor bekapcsolod vagy újraindítod a gépet, ne a Windows töltődjön be, hanem CD-ről indítsd el.

BIOS-ban lehet beállítani hogy mi legyen a Boot sorrend, CD-t tedd első helyre, vagy egy billentyűvel is elő lehet hívni a boot menüt még mielőtt a Windows elkezdene betöltődeni, de ez alaplap függő.

2011. szept. 6. 17:12
 9/17 A kérdező kommentje:
Sokkal többet nem tudtam meg, gyakorlatban hogy kell alkalmazni?
2011. szept. 6. 17:18
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Először is szerintem az eset online scannert futtasd le, mert ahoz nem kell semmit letölteni meg stb, csak böngészőből futtani. Ha ez nem segít, akkor először is letöltöd és kiírod CD-re valamelyiket azok közül amit linkeltem. Aztán újraindítod a gépet, belépsz a BIOS-ba (mikor bekapcsoltad a gépet általában DELETE-et kell nyomogatni), ott megkeresed a Boot menüt, azt nem tudom hol van, azt sem tudom milyen alaplapod van, neked kell megtalálni. Átállítod hogy a CD legyen az első (de mást ne állíts el), elmented, kilépsz. Újraindítod, Boot-olsz CD-ről amit linkeltem, és onnan futtatsz vírusírtást.

Ha ennyiből nem érted meg, valószínűleg hiába is magyarázok tovább, mert nem fogod tudni megcsinálni. Akkor inkább szólj valami isminek aki ért hozzá, vagy telepítsd újra az egészet.

2011. szept. 6. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!