Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen Antivírus és Tűzfal...

Milyen Antivírus és Tűzfal program ajánlott használni?

Figyelt kérdés

Régebben Norton-t használtam de bizonyos incidens miatt elvégeztem egy tesztet amiben több antivírust is ki próbáltam és az eredmények alapján döntöttem:

Az AVG 4 fertőzött fájlt talált a Norton után.A Kaspersky 10! további fertőzött fájlt talált az AVG után.A Panda 2 további fertőzött fájlt talált a Kaspersky után,vagyis a Norton közel 16 fertőzött fájlt nézett el.Ekkor a Kaspersky mellett döntöttem és azt használtam közel 1 évig..Majd megint bizonyos incidens miatt úgy döntöttem nem kínlódok tovább és át álltam Linux-ra.Kb 7 hónapig használtam örömmel,ám bizonyos okok miatt nem rég vissza kellett térjek Windows-ra,de megfogadtam hogy nem fizetek többet védelemért ezért az ingyenes programok között nézelődtem.

A rendkívül pozitív média kritika,vissza jelzések miatt az Avast! Free antivírus és a Comodo tűzfal mellett döntöttem.Az elmúlt 4 hónapban örömmel használtam őket,ám most megint olyasmi történt ami felül vizsgálatra ösztönöz.Megint elvégeztem egy tesztet de az ingyenes védelmek mellett és nem tudom már mit válasszak.

A következőket próbáltam:

Először megnéztem a régi kedvencemmel a Kaspersky 2012 trial változattal mit talál..Nem talált semmit,ekkor megnyugodtam és a bizalmam mégjobban erősödött az Avast!-ban és a Comodo-ban.Ám pár nappal később olyasmi történt ami miatt mégis csak tovább kellett folytassam a teszteket:

A Malwarebytes ingyenes verziója 1 fertőzött fájlt talált lényegében a Kaspersky után.Az Ad-Aware 14 fertőzött fájlt talált a Malwarebyts után.A SpyBot 13 veszélyes elemet talált de ezek csak cooke-k voltak.És végül az AVG Free Antivírus talált még 1 fertőzött fájlt.Tehát végeredmény 16 fertőzött fájl amit az Avast! és döbbenetemre a Kaspersky is el került,de már nem tudom mit válassszak.

Tudom hogy 100% védelem nincs de tudnátok pár tanácsot adni?

Ha lehet ne Internet Security-kat ajánljatok hanem Antivírust + Tűzfalat mivel az IS-eknek általában vagy az Antivírus védelmük jó de a tűzfalas nem annyira vagy fordítva..Ezért külön szeretném a kettőt 2 különbözőt amiben ti megbíztok és hosszú ideje nyugodtan használjátok.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2011. szept. 5. 13:03
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Azon a bugon vagy kiakadva amit még aznap este ki is javítottak?
2011. szept. 7. 09:52
 32/35 anonim ***** válasza:

És anno az 5.1 régebbi bugja?

Az avast! arról híres, hogy lehet - még a fejlesztők is ajánlják lehetőségként - meglevő verzióra ráfrissíteni. Igen ám, de ha az 5.0.677-ről frissítettél beépített frissítővel 5.1-esre, akkor 64-bites Windows 7 esetén megszűnt működni a program. A Windows 7 rejti a programok tálcaikonjait, így nem feltűnő, hogy nem forog ott, aminek forognia kéne... Bár egy átlaguser ezt se figyeli. Átlagfelhasználó gépe ekkor simán megfertőződhetett.....

Másik bugja u.ennek a buildnek, hogy nem volt kompatibilis az Acer notebook-okkal, az egyik Acer driver-t nem hagyta rendesen működni.

A DELL notbook-ok Wifijével is gond volt.

Ez csak egy build, ami úgy megmaradt bennem.

2011. szept. 7. 17:51
 33/35 anonim ***** válasza:

Bugmentes program nincs, de avastnál legalább gyorsan kijavítják.

Akinek meg nem tetszik használjon mást, de abban is ugyanúgy előfordulhat bug.

Nem kötelező ezt használni, van még ingyenesben avira, AVG, MSE, Comodo, de ezek sem jobbak, sőt...

2011. szept. 7. 18:53
 34/35 Gergő512 válasza:

10 éve használok Avast antivirust még nem hagyott cserben.

A gepemet evente egyszer ujratelepitem,nehany oras munka,aztan egy evig megint jo.

De ha dontenem kene tuti hogy avast valasztanam.

2014. máj. 4. 11:45
 35/35 anonim válasza:
Antivirusként én az avastot ajánlom, azért mert nem kényszeríti rád hogy vedd meg, de amellett is teszteken ez tudta kiirtani a legtöbb vírust, sok funkció pl: Elavult programfrissítés, vírusirtás, wifi hálózatvizsgálás, Online védelem, e-mail védelem, privát böngésző, és ha megveszed mégtöbb. Mellé én javasolnék egy malwareirtót is, ami a Malwarebytes Anti Malware. És tűzfalként gyengébb gépre Outpost, erősebb gépre ZoneAlarm.
2017. aug. 11. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!