Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen Antivírus és Tűzfal...

Milyen Antivírus és Tűzfal program ajánlott használni?

Figyelt kérdés

Régebben Norton-t használtam de bizonyos incidens miatt elvégeztem egy tesztet amiben több antivírust is ki próbáltam és az eredmények alapján döntöttem:

Az AVG 4 fertőzött fájlt talált a Norton után.A Kaspersky 10! további fertőzött fájlt talált az AVG után.A Panda 2 további fertőzött fájlt talált a Kaspersky után,vagyis a Norton közel 16 fertőzött fájlt nézett el.Ekkor a Kaspersky mellett döntöttem és azt használtam közel 1 évig..Majd megint bizonyos incidens miatt úgy döntöttem nem kínlódok tovább és át álltam Linux-ra.Kb 7 hónapig használtam örömmel,ám bizonyos okok miatt nem rég vissza kellett térjek Windows-ra,de megfogadtam hogy nem fizetek többet védelemért ezért az ingyenes programok között nézelődtem.

A rendkívül pozitív média kritika,vissza jelzések miatt az Avast! Free antivírus és a Comodo tűzfal mellett döntöttem.Az elmúlt 4 hónapban örömmel használtam őket,ám most megint olyasmi történt ami felül vizsgálatra ösztönöz.Megint elvégeztem egy tesztet de az ingyenes védelmek mellett és nem tudom már mit válasszak.

A következőket próbáltam:

Először megnéztem a régi kedvencemmel a Kaspersky 2012 trial változattal mit talál..Nem talált semmit,ekkor megnyugodtam és a bizalmam mégjobban erősödött az Avast!-ban és a Comodo-ban.Ám pár nappal később olyasmi történt ami miatt mégis csak tovább kellett folytassam a teszteket:

A Malwarebytes ingyenes verziója 1 fertőzött fájlt talált lényegében a Kaspersky után.Az Ad-Aware 14 fertőzött fájlt talált a Malwarebyts után.A SpyBot 13 veszélyes elemet talált de ezek csak cooke-k voltak.És végül az AVG Free Antivírus talált még 1 fertőzött fájlt.Tehát végeredmény 16 fertőzött fájl amit az Avast! és döbbenetemre a Kaspersky is el került,de már nem tudom mit válassszak.

Tudom hogy 100% védelem nincs de tudnátok pár tanácsot adni?

Ha lehet ne Internet Security-kat ajánljatok hanem Antivírust + Tűzfalat mivel az IS-eknek általában vagy az Antivírus védelmük jó de a tűzfalas nem annyira vagy fordítva..Ezért külön szeretném a kettőt 2 különbözőt amiben ti megbíztok és hosszú ideje nyugodtan használjátok.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2011. szept. 5. 13:03
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Kérdeztél valamit, én pedig a legjobb tudásom szerint válaszoltam. Ennyi. Többet nem tudom mondani, talán várd meg hogy megjelenjenek az online biztonsági szakemberek az oldalon. Hátha ők tudnak segíteni. Viszlát.
2011. szept. 5. 15:53
 12/35 A kérdező kommentje:
Ezért hálás is vagyok.
2011. szept. 5. 15:54
 13/35 anonim ***** válasza:

Az avast! tényleg gyenge... És tényleg mindegyik után talál(hat) mindegyik.

Viszont... sok más szabályt is be kell tartani a védelemhez. Más kérdéshez leírtam, ha kell, megkeresem és linkelem.

2011. szept. 5. 17:18
 14/35 anonim ***** válasza:
vipre nekem nagyon jó így lehet ingyen használni http://www.youtube.com/watch?v=gIDy7thrSpU [link]
2011. szept. 5. 18:33
 15/35 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom te hogy netezel vagy mit csinálsz, de első sorban azon kellene változtatnod ha ennyi vírusod van. Nem lehet hogy csak fals riasztások azok?

Én is használtam sokáig az avast free + comodo tűzfal párost, kiegészítve MBAM free-vel, és soha semmi nem jött be, persze ésszel neteztem.

Csak azért cseréltem le ezt a védelmet mert találtam egy promóciót az avast internet security-hoz, azóta ezt használom MBAM free-vel kiegészítve, és most sincs semmi vírusom.

Régebben használtam Comodo internet security-t, az előtt Microsoft security essentialst a Win7 saját tűzfalával, és akkor sem fertőződtem meg.

Aki meg azt írta hogy az avast gyenge az nincs képben, az avast az ingyenesek között talán a legjobb most, de biztos benne van az első 2-3ban. És egyre csak fejlődik. Sok fizetős is elbújhatna mögötte.

2011. szept. 5. 19:15
 16/35 anonim ***** válasza:
Eléggé képben vagyok... Fejlődik, mi tagadás - de még mindig csúfosan el van maradva a többitől.
2011. szept. 5. 19:22
 17/35 anonim ***** válasza:

Mégis mitől van csúfosan elmaradva? Felismerésben már az ingyenesek között etalonnak számító Avirát is utolérte, sőt van ahol le is hagyta.

Itt pl egyáltalán nem látom azt a csúfos lemaradást:

[link]

Ahogy itt sem

[link]

És itt sem

[link]

Meg a saját tapasztalatom is az hogy egyáltalán nem gyenge, főleg ingyenes létére.

Nem azt mondom hogy nincs nála jobb, de amik megelőzik azok szinte mind fizetősek, és azok sem sokkal jobbak nála, csúfos lemaradás sehol nincs.

2011. szept. 5. 19:38
 18/35 anonim ***** válasza:

Az a tesz a mérvadó, ahol a progikat elavult módszerek szerint, egyes moduljaikat kikapcsolva tesztelik? Vagy az, ahol csak az adatbázist tesztelik, úgy, hogy az adatbázis naprakész, és a legrégebbi vírusminta kb. két hetes? Vagy az, ahol az adatbázist kiiktatják?

Szerintem egyik se...

2011. szept. 5. 19:47
 19/35 anonim ***** válasza:

Akkor mutass egy mérvadó tesztet. Ha így tesztelik ez van, én is tudom hogy ezekre nem lehet sokat adni, de mégis egyfajta összehasonlítás.

De mondom, saját tapasztalatból is tudom hogy nem rossz az avast. Végigpróbáltam már szinte minden valamire való vírusirtót, és semmivel nem érzem gyengébbnek az avastot, most is azt használom.

(Mellesleg csak megjegyzem hogy az agyonreklámozott, sztárolt, és jó drága NOD32 volt az egyetlen amivel megfertőződtem az elmúlt 3 évben...)

Ha neked nem jön be ne használd, de olyat ne jelents ki hogy csúfosan le van maradva, meg gyenge, mert ez nem igaz.

2011. szept. 5. 19:53
 20/35 anonim ***** válasza:

Te magad linkeltél egy mérvadóbbat, ahol a védelmi programok minden funkciója aktív, és életszagú körülmények között kerülnek tesztelésre.

Amúgy abban az avast! - alsó középmezőny jóindulattal. Ha nem lenne az AutoSandbox, akkor hátul kullogna..

2011. szept. 5. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!