Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen Antivírus és Tűzfal...

Milyen Antivírus és Tűzfal program ajánlott használni?

Figyelt kérdés

Régebben Norton-t használtam de bizonyos incidens miatt elvégeztem egy tesztet amiben több antivírust is ki próbáltam és az eredmények alapján döntöttem:

Az AVG 4 fertőzött fájlt talált a Norton után.A Kaspersky 10! további fertőzött fájlt talált az AVG után.A Panda 2 további fertőzött fájlt talált a Kaspersky után,vagyis a Norton közel 16 fertőzött fájlt nézett el.Ekkor a Kaspersky mellett döntöttem és azt használtam közel 1 évig..Majd megint bizonyos incidens miatt úgy döntöttem nem kínlódok tovább és át álltam Linux-ra.Kb 7 hónapig használtam örömmel,ám bizonyos okok miatt nem rég vissza kellett térjek Windows-ra,de megfogadtam hogy nem fizetek többet védelemért ezért az ingyenes programok között nézelődtem.

A rendkívül pozitív média kritika,vissza jelzések miatt az Avast! Free antivírus és a Comodo tűzfal mellett döntöttem.Az elmúlt 4 hónapban örömmel használtam őket,ám most megint olyasmi történt ami felül vizsgálatra ösztönöz.Megint elvégeztem egy tesztet de az ingyenes védelmek mellett és nem tudom már mit válasszak.

A következőket próbáltam:

Először megnéztem a régi kedvencemmel a Kaspersky 2012 trial változattal mit talál..Nem talált semmit,ekkor megnyugodtam és a bizalmam mégjobban erősödött az Avast!-ban és a Comodo-ban.Ám pár nappal később olyasmi történt ami miatt mégis csak tovább kellett folytassam a teszteket:

A Malwarebytes ingyenes verziója 1 fertőzött fájlt talált lényegében a Kaspersky után.Az Ad-Aware 14 fertőzött fájlt talált a Malwarebyts után.A SpyBot 13 veszélyes elemet talált de ezek csak cooke-k voltak.És végül az AVG Free Antivírus talált még 1 fertőzött fájlt.Tehát végeredmény 16 fertőzött fájl amit az Avast! és döbbenetemre a Kaspersky is el került,de már nem tudom mit válassszak.

Tudom hogy 100% védelem nincs de tudnátok pár tanácsot adni?

Ha lehet ne Internet Security-kat ajánljatok hanem Antivírust + Tűzfalat mivel az IS-eknek általában vagy az Antivírus védelmük jó de a tűzfalas nem annyira vagy fordítva..Ezért külön szeretném a kettőt 2 különbözőt amiben ti megbíztok és hosszú ideje nyugodtan használjátok.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2011. szept. 5. 13:03
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom hogy netezek,de most nagyon elszabadult a pokol:(

Most újra raktam a gépet,nem tudom jó döntés volt-e de valamiért úgy döntöttem hogy WinXP-t rakok fel,eddig Win7 volt fent..Fel raktam az Avast!-ot a Comodo-t és a spybot-ot.Az Avira-t nézegettem de az ingyenes változat valahogy nekem nem színpatikus,túl sok mindent ki vettek belőle..

Én abszolút nem értek a Vírus írtókhoz ezért is nyitottam ezt a kérdést de az Avast!-nak rendkívül jó média kritikája van ezért is választottam ezt.Sok helyen azt írják hogy a prémium védelmekkel is fel veszi a versenyt

Viszont pont most olvastam a PCWORLD tesztjét az Avastról,és azt írták hogy nagyon jó de nem az igazi.A tesztjükön 94%-osan szerepelt ami egy ingyenes programnak nagyon jó (avira 92%) és ezzel a top1 helyezést elérte náluk de ha más prémium védelmekkel is össze vetnék,akkor talán még a top10-be sem férne be ezzel az eredménnyel.

Hát nem tudom teljesen tanácstalan vagyok.

A Vipre-t sokan ajánlották már csak mint a Nod32-t és az AVG-t...Nem tudom,sok eltérő vélemény,tapasztalat van.Ha valakinek be jött az egyik mindég van egy másik akinek abszolút nem jött be.Ugyan így van a teszteken,Egyik tesztben az első háromban benne van,másik tesztben viszont az utolsó helyen van.Nehéz dönteni.

ma 17:18

Hálás lenék ha belinkelnéd a másik kérdést amiben már le írtad mire kell figyelni.Előre is köszönöm.

2011. szept. 5. 20:16
 22/35 anonim ***** válasza:

Úgy látom veled kár vitatkozni, eldöntötted hogy az avast szar és kész.

Az előbb belekötöttél mind a három linkembe, most azt mondod az egyik mérvadóbb, de abban is alsó közép mezőny az avast... hát én mindenhol azt látom hogy inkább felső közép az, legrosszabb esetben közép, és a nagy nevű fizetős megoldások sem nagyon húznak el tőle, legalábbis az általad emlegetett csúfos lemaradás sehol nincs.

De ha szerinted olyan szar, akkor mutass már egyet ami ingyenes, tud magyarul, ennyi védelmi modulja van, nem terheli jobban a gépet mint ez, és jobb a felismerése.

Biztos rengeteg ilyen van, ha az avast csúfosan le van maradva...

Na de mindegy, úgy látom úgyis hiába írok bármit, nekem meg még kb 120 millió embernek megfelel az avast, amúgy is mindenki azt használ amit akar.

2011. szept. 5. 20:23
 23/35 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek:

Az avast + Comodo jó védelem (főleg ha a comodo-nál nem csak a tűzfalat tetted fel hanem a Defense+t is, remélem így van), ingyenesen ettől jobbat nem is találhatnál, a spybot szerintem nem kell, inkább az MBAM free-t tedd fel helyette, és néha futtasd le.

XP-re váltani Win7-ről pedig szerintem nem volt jó ötlet, XP-t még könnyebb megfertőzni.

Ha ezzel a védelemmel megfertőződsz, akkor a netezési szokásaiddal van a baj, és valószínűleg mindegy milyen védelmet tennél fel, akkor is bejönne valami.

Ne nyiss meg ismeretlen oldalakat, ne kattints rá minden felugró szarságra, e-mail-ek mellékleteivel vigyázz, ismeretlen helyről származó programokat ne telepítgess, ha tört programot használsz akkor a crack-ekben, patch-ekben is lehetnek vírusok, torrentről is összeszedhetsz ezt azt... stb.

Ja és még annyi hogy az avast + comodo párosnál az avast auto sandboxát kapcsold ki, mert a comodoban is van és össze fognak akadni.

2011. szept. 5. 20:32
 24/35 anonim ***** válasza:

"Az előbb belekötöttél mind a három linkembe, most azt mondod az egyik mérvadóbb, de abban is alsó közép mezőny az avast... hát én mindenhol azt látom hogy inkább felső közép az, legrosszabb esetben közép, és a nagy nevű fizetős megoldások sem nagyon húznak el tőle, legalábbis az általad emlegetett csúfos lemaradás sehol nincs."

Nem mind a 3 linkedbe kötöttem bele, csak kettőbe, illetve pontosabban 3 teszttípusba. Csak lusta voltam leírni. :D

"De ha szerinted olyan szar, akkor mutass már egyet ami ingyenes, tud magyarul, ennyi védelmi modulja van, nem terheli jobban a gépet mint ez, és jobb a felismerése."

kevésbé terheli a gépet - mindegyik

jobb a felismerése - mindnek

( nincs ennyi bugja - mindnek )

Amúgy az avast! AutoSandbox-ot tilos kikapcsolni, mert az az a része az egész programnak, ami feldobja, ami végre a régebbi verzióknál jobbá teszi. A heurisztikája nem jobb, az adatbázisa nem jobb és még mindig csak 2 frissítés. Mi dobja fel (már amennyire)? A viselkedés védelem és a Sandbox.

Anélkül csak van egy szoftver a gépeden, ami miatt jópár kellemetlenséggel több, a netezés és a gép többszörösével lelassul. Ja, és az a szoftver nem fog semmit. :D

2011. szept. 5. 21:13
 25/35 anonim ***** válasza:

Kérdező, bemásolom akkor azt, amit ígértem:

Az a gond, hogy az emberek csak a vírusirtóban gondolkoznak, jobb esetben a tűzfalban is, és azt hiszik, ennyivel mindent megtettek a biztonságért.

(...)

Gond még az a hozzáállás, hogy sokak azt hiszik, jaj de menő védelmük van, merthogy nekik tört Internet Security csomagjuk van. Csakhogy a crack-et úgy kell használni, avagy a bizonyos .dll fájlt úgy kell felülírni, hogy közben a vírusirtó állandó védelme és önvédelmi modulja ki van kapcsolva. Ezek után akármit és bármit is csinálhat az új .dll fájl, a crack és egyebek a vírusirtóval. De még sorolhatnám a védelmi program törésének veszélyeit.

Lássunk néhány szabályt, amelyek (vagy legalább a zömük) betartása nélkül ÁLMODNI SE LEHET a biztonságról:

- A legtöbb szoftverből ingyenes vagy kifizetett példányt használj, ha mégsem, bombabiztos helyről szerezz törést. Védelmi szoftvert pedig, mint fentebb írtam, egyáltalán ne törj.

- A szoftvereket a gyártó oldaláról vagy hatalmas, nemzetközileg ismert és elismert letöltőközpontokból szerezd be.

- Minden eredeti szoftvered (beleértve az op.rendszert, ha eredeti) legyen naprakész, telepítsd a biztonsági frissítéseket.

- Lehetőleg ne rendszergazda jogosultságokkal netezzél.

- Ha Vista-t, Win7-t használsz, akkor legyen bekapcsolva az UAC (Felhasználó Fiókok Felügyelete), sőt, legmagasabb fokozatra állíthatod.

- Idegen adathordozókban sose bízz, futtass rajtuk keresést, sőt, alternatív fájlkezelőkben nézd meg, van-e az adathordozón rejtett, furcsa nevű fájl! Ha van, akkor az 70%, hogy kártevő.

- Rendszeresen futtass alternatív keresőket, mint például ESET Online Scanner vagy Malwarebytes' Anti-Malware.

- Legyél résen! Ha egy szoftver kiírja angolul, hogy vírusos a géped, akkor az valószínűleg álvírusirtó, gyorsan lépj ki!

- Tudnod kell pontosan a vírusirtó nevét! Ha NOD32 helyett Nod32 akar keresést végezni a gépeden, beszoptál valamit. Volt már olyan álvírusirtó szerű, ami kiadta magát a gépen levő eredeti vírusirtónak. Persze a feldobott ablak kinézetéből és a vírusirtó nevének elírásából (is) rá lehetett jönni a turpisságra.

- Ha riasztott a vírusirtód, ne kapcsold ki és ne nyisd meg úgy a fájlt/weboldalt. Ha akarod, van biztonságos módszer arra, hogy eldöntsd, téves-e a riasztás.

2011. szept. 5. 21:22
 26/35 A kérdező kommentje:

ma 21:22

Köszönöm a választ,sok hasznos tippat adtál.Például az valahogy eszembe sem jutott volna hogy ne rendszergazdaként netezzek hol ott Linux-on pont ez az alap biztonsági pont:)

Am,ahogy látom te az Avast!-ot abszolut 0-ra értékeled még ha kiemelkedően is szerepel a free kategóriában.

Esetleg te milyen antivírust ajánlanál akkor?Vagy mindegy csak ne Avast! legyen? :P

2011. szept. 5. 21:59
 27/35 anonim ***** válasza:

Valamelyik ingyenes. A Panda Cloud-dal vigyázz, mert csak állandó netkapcsolat mellett működik. Nincs net -> nem működik. Legalábbis a Free.

Amúgy én is rendszergazdaként netezek. :( Tudom, hogy nem kéne :D

2011. szept. 5. 22:13
 28/35 anonim ***** válasza:

kevésbé terheli a gépet - mindegyik - HÜLYESÉG

jobb a felismerése - mindnek - HÜLYESÉG

( nincs ennyi bugja - mindnek ) - HÜLYESÉG

Te egyáltalán használtad már az avastot, vagy csak a haverod haverjának a haverja azt mondta hogy szar?

De be is fejeztem a vitát, a hozzáértésed nálam teljesen hitelét vesztette, ilyen kijelentések után.

Ja és az auto sandbox kikapcsolást csak arra az esetre írtam ha comodo fal van mellette, mert abban is van sandbox és képesek összeakadni. A kettő közül meg a Comodo sandboxa a jobb sokak szerint, ezért maradjon az bekapcsolva.

2011. szept. 5. 22:36
 29/35 A kérdező kommentje:

Végül vissza raktam a Windows7-et és létre hoztam egy külön felhasználói fiókot az admin mellé az admin fiókot nem fogom használni és levédtem jelszóval így ha bárki,bármi adminként akar kotorászni annak tudni kell a jelszót,illetve csak én adhatok admin jogot a jelszóval...Valamint Linux-ból ki indulva megválogatom mit telepítek és futtatok adminként valamint ezen tovább haladva amit nem muszáj nem telepítek a Program Files könyvtárba hogy véletlen se kérjen admin jogokat telepítéshez,futtatáshoz és használathoz.Ez által ha fertőzött programot telepítek,vagy a telepített program megfertőződik kémprogrammal vagy vírussal,véletlenül sem adok admin jogot neki (remélhetőleg) és ez által nem férhet hozzá fontos programhoz,állományhoz.Továbbá a fontos programok,állományok hozzáférését admin jogokhoz rendelem ez által admin jogok nélkül meg nyitni sem lehet őket...Tehát egy vírus,kémprogram admin jogok nélkül abszolút nem férhet hozzá semmihez,nem módosíthat semmit....

Plusz ami igényli sandbox-ban futtatom és ügye csak megbízható forrásból tőltök..stb

Ez lenne a nagy ötlet,hát majd meglátom mi sül ki belőle.

Am,vírus írtó terén úgy döntöttem az Avast! mellett maradok,mert akármilyen rossz is,minden tesztben ott van a top2-ben.Nagyon ritkán kerül 2. helynél rosszabb helyre még a többi úgy ugrál 1-10 között mintha szám foglalóznának.Például a Microsoft SE.Van ahol első,van ahol 5. van ahol utolsó.Comodo AV is ugyan ez,Avira úgy szintén és még sorolhatnám.Gyakorlatilag csak az Avast! áll viszonylag stabilan az első 2 helyen az eltérő tesztekben,na meg őszintén szólva a bármelyik jobb mint az Avast! nem túl nagy segítség,mert akkor ugyan ott vagyok mint amikor fel tettem a kérdést :P

A legszigorúbb teszt amit az Avastról olvastam az a PCWORLD volt mivel azt írták jó,de láttak már jobbat és esélye sincs a fizetős védelmekkel szemben.De otthoni felhasználásra ajánlani tudják...Például a Comodo-ra a PCWORLD azt írta hogy nagyon jó eredménnyel zárt ez által még éppen be fér a top5-be az 5. helyre,de nem ajánlják a használatát senkinek XP

Szóval a rendkívül pozitív tesztekre való tekintettel még adok egy esélyt az Avast!-nak és majd meglátjuk...

Köszönöm a válaszokat,ment a zöld kéz mindenkinek.

2011. szept. 6. 00:20
 30/35 anonim ***** válasza:

Nagyon jó vírusirtó, amelyiket csak úgy szabad frissíteni, ha olvasod a hivatalos fórumot, és vársz legalább két órát....

Régebben én is jártam úgy, hogy ez mentett meg egy veszélyes meg még egy másik bug-tól.

De most is olyan helyzet van, nézzétek (Kérdező és akivel vitáztam, ő is) a hivatalos fórumot, forum.avast.com .

2011. szept. 6. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!