Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Melyik vírusirtót telepítsem?...

Melyik vírusirtót telepítsem? Tovább lent.

Figyelt kérdés
Most akarom telepíteni az Avast! Free antivírust, az jó? Úgy látom, az eléggé népszerű. Tudom, hogy regisztrálni kell, a kérdésem továbbá az, hogy akkor is megtehetem ezt, ha nem eredeti a windows-om? Kell még valamit telepíteni mellé? Nem nagyon vágom az ilyeneket, ezért kellene egy-két jó tanács.
2011. aug. 1. 10:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Én voltam, aki először írt, és regényeket.

Amiket írtam, fenntartom.

Azzal a kiegészítéssel, hogy a védelem egyébként nemcsak a vírusirtón és a tűzfalon múlik. Nagyon sok összetevője van még.

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:22

Igen, a COMODO-val szenvedne, ezért javasoltam neki, ha azt rakja, akkor Defense+ nélkül. Egy fontos részt kihagy belőle, így még így is jobb.

Az avast!-ot nem szabad az Automatikus Zárt Környezet (AutoSandbox igazából, csak a program magyarítója túlbuzgóan lefordította ezt is) nélkül futtatni!!! Nagyon sok kártevőt fog meg így, amit amúgy átengedne.

Most kezd csak a nulla felismerése picit javulni, az AutoSandbox-nak köszönhetően.

2011. aug. 1. 20:04
 12/24 anonim ***** válasza:

Most láttam egy másik fórumon is kérdésedet.

Neked tényleg fontos a biztonság.

De akkor ne avast!-ot tegyél fel, könyörgöm, mert az egy nagy rakás sz***r, annak nincs sok köze a védelemhez!!!!!!

Én azért használom, mert megszoktam, és mert nem érdekel annyira, hogy bekapok-e egy vírust.

Kikapcsolt Autosandbox-szal meg főleg semmit se ér... Arra Jó a COMODO mellé a Defense+-szal meg a saját AutoSadandbox-ával, hogy az fogjon meg mindent, de mivel kérdez, és már kilesznek az idegeid és érteni se biztosan fogod a kérdését, ezért engedélyezteted vele a dolgot és akkor mindegy...

Tegyél fel Avirát, ha már MSE-t nem tudsz, és mellé az a roh***dt (bocsánat, már ideges vagyok, de ez nem Neked szól) COMODO-t...

A Malwarebytes' Anti-Malware is kell.

És én az ESET-et is javaslom, saját esetemből kiindulva.

2011. aug. 1. 20:25
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy még mindig foglalkoztat a kérdés. Azt hiszem, hogy akkor Avira + Comodo lesz belőle.

A kérdésem az volna, ha még visszanézel, hogy ez nem lassítja a gépet? Meg a Comodo-ról írták, hogy az nagyon lefoglalja a gépet, erről mit gondolsz?

Esetleg egy avira + zonealarm kombináció? :-) Csak hogy még jobban belekavarodjak... :-)

2011. aug. 2. 11:19
 14/24 A kérdező kommentje:

Ja, és az Avira + Comodo párosítás esetén is a Comodo sandbox-át kapcsoljam ki és az Aviráét hagyjam bekapcsolva? Csak mert a másik fórumon pont az ellenkezőjét írják... :-(

Miért jobb egyik vagy másik változat szerinted?

2011. aug. 2. 11:26
 15/24 anonim ***** válasza:

Az avast!-nak fontos része az AutSandbox. Ha azt kikapcsolod, sokkal kevesebbet ér az AV.

De Te most Avirát raksz fel. Annak nincs is ilyen része.

Őszintén az avast!-on kívül egyiket se ismerem, csak hallomásból. De talán ez többet is ér, mert az én ismeretem csak egy vélemény, amiket meg hallok, az több. :)

Az Avira nem lassítja a gépeket, erről híres. Kevés memóriát használ és nem is lassítja a gépeket. Jó a felismerése, és kiváló a heurisztikája.

Döntsd már el végre [ :) :), ne vedd bunkó hangnemnek ], hogy eléggé hozzáértő vagy-e sokszáz kérdéshez, és mindegyikre oda fogsz-e figyelni és bírni fogod-e? Ha igen, COMODO Defense+-szal.

Ha ezt nem bírnád, COMODO Defense+ nélkül.

2011. aug. 2. 11:45
 16/24 A kérdező kommentje:

Na, akkor még egy kérdés. :-)

Avirának nincs sandbox része, OK. Ettől függetlenül a Comodo sandbox részét kapcsoljam ki ugyanúgy, mintha avast-ot tennék fel? Vagy avira+comodo-nál hagyjam bekapcsolva a comodo sandboxot?

2011. aug. 2. 11:54
 17/24 anonim ***** válasza:

A COMODO AutoSandbx-ról csak annyit tudok, hogy összeakad az avasttal.

Az Avirával biztos nem.

De ... logikailag a Defense+ része. Azt végül felrakod vagy nem?

2011. aug. 2. 12:11
 18/24 A kérdező kommentje:

Szerintem az lesz, hogy defense+ -al együtt telepítem, aztán majd meglátom, hogy tényleg olyan sokat kérdez-e. Legfeljebb leszedem és felrakom anélkül, ha nem bírom cérnával. Vagy nem jó ötlet szerinted?

Addig beírom ezt az avirás változatot is a másik fórumba is, hátha ott van tapasztalat.

2011. aug. 2. 12:22
 19/24 anonim ***** válasza:

Ott kicsit túl nagy biztonságot akarnak... Ott az se számít, ha kérdez a szoftver, csak a biztonság számít. Ja, és nem akarom őket megbántani, de nem tudják, hogy álljanak hozzá egy laikushoz.

Én még emlékszem, milyen gépanalfabétának lenni(látom, te nem vagy az, nem rád célzok), mert két és fél éve még az voltam. Ráadásul lány vagyok. :D

2011. aug. 2. 13:15
 20/24 anonim ***** válasza:
Mellesleg kitűnő ötlet, hogy megpróbálod, és ha nem megy, leszeded/kikapcsolod azt a modult.
2011. aug. 2. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!