Melyik vírusirtót telepítsem? Tovább lent.
Ingyenesbe az egyik legjobb az Avira.
Avast-ot ne tegyél fel, ha átlagfelhasználó vagy, mert sok bajod lesz pl a zárt környezettel.
Nem annyira jó.
De ha telepíteni akarod, segítek:
Nem eredeti Windows-on is lehet regisztrálni, a fejlesztőit ez nem izgatja.
Malwarebytes' Anti-Malware free-t telepíts mellé, és azt hetente futtasd, előtte kézzel kell frissíteni, mert csak legelső alkalommal frissít magától, többször nem. Teljes vizsgálatot hajtass végre!
(A hivatalos oldalról dobott ide a letöltő link)
Futtasd mondjuk havonta az ESET Online Scanner-t is, mert e fenti kettő mellett ez is találhat dolgokat:
Az avast!-ot e kettő futása után ki kell kapcsolni (elég a Fájlrendszer védelmet, ideiglenesen, 1 órára), mert bezavarhat nekik, azzal, hogy azt vizsgálja, amit ők.
Az avast!-ot állítsd magasabb védelemre, Heurisztikát nem árt magasra húzni, PUP ellenőrzést bekapcsolni. Meg egyéb beállítások se ártanak.
Láttam a másik kérdésedet is, így itt válaszolok.
A COMODO szerintem túl sokat tud...
A Defense+ egy HIPS. A HIPS egy proaktív védelem, körülbelül minden új folyamatra rákérdez, ha az indulni akar, ha az meg akar nyitni egy fájlt, és legközelebb akkor kérdez rá ugyanarra, ha a folyamat módosul (frissül a program, amihez tartozik). Fehérlistákat is alkalmaznak, amikbe egy-egy megbízható programot előre felvesznek. De így is sokat kérdez...
Szakértői kezekben jó, mert a kártevőkre is rákérdez, de ha valaki nem ért hozzá, vagy elveszik a türelme, hajlamos lesz a kártevőt is lazán engedélyeztetni.
Én nem vagyok a HIPS-ek mellett.
A COMODO-t szerintem Defense+ nélkül használd, és a COMODO AutoSandbox-át is kapcsold ki, mert összeakad az avast!-tal miatta. (Már ha azt a vírusirtót hagyod fent)
Így egy egyszerű kétirányú tűzfalad lesz, de nem fog zaklatni és így is jobb védelmet ad, mint az XP fala adna.
Szóval még egyszer mondom, így kisebb lesz a biztonság.
Ellenben nem hinném, hogy hatalmas biztonságra lesz szükséged. Nem gond egy újratelepítés, nem?
Mert a kisebb biztonságért cserébe nagyobb nyugalmat kapsz. :)
Viszont így, hogy a HIPS nincs, a tűzfal riasztásaira viszont nagyon figyelj.
Ha az avast! beenged valamit, az csatlakozni akar majd a netre, és a COMODO rá fog kérdezni. Tiltanod kell, majd gyorsan futtatni a Malwarebytes'-t (frissítés után).
A tűzfalat most, ha feltelepíted, tanuló módba kell rakni, hogy megtanulja a gépeden levő programjaid viselkedését. (Egy napos tanulómódot javaslok). Nyiss meg minél több programot, ami csatlakozni akar a netre, a későbbi nyugalom érdekében.
Linux. Akkor biztonságos és nem kell vele foglalkozni.
Windows-on ez nem jár együtt....
De használj Avirát, és COMODO-t, de a Defense+-szal is szenvedned kell. Ja, meg a két kiegészítő megoldással is.
Ez a biztonságos, és foglakozni kell vele.
A nem biztonságos, és foglalkozni kell vele megoldást már leírtam.
Az Avastot szerintem nyugodtan használhatod a zárt környezet kikapcsolásával. Felteheted nem eredeti windowsra is, és, ha teszel mellé tűzfalat, akkor a windowsét mindenképp ajánlott kikapcsolni.
A Comodo tűzfalát egyáltalán nem ajánlom, mert sokat fogsz szenvedni, mire beállítod, egy Zonealarm Free teljesen jó Avast mellé.
Időnként le lehet futtatni egy Malwarebytes Anti Malware teljes keresést, meg az egyik fenti válaszban linkelt online scanner sem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!