Mit tegyek a géppel? Mi lehet a baja?
Megpróbálom a érthetően és tömören felvázolni a helyzetet.
Kezdem azzal,hogy nem értek a számítástechnikához,se infóhoz, többnyire netezéshez használom a gépet.
Most a problémám az, hogy egy ideje semmit nem tudok beszkennelni, mert az írja ki,hogy nincs elég szabad lemezterület.De elvileg lennie kell.Amúgyis már jó pár dolgot kitöröltem.Ráadásul elég lassú is,és a vírusírtó azt írja ki,hogy frissítsem,de nem tudom.Attól félek vírusos.
Eset nod32 van rajta.Tavaly raktam rá, úgy, hogy felléptem az eset oldalára és onnan rendeltem,csekken átutaltam a pénzt, jó is volt. több mint egy évig.Egyszer csak bekapott vmi szemét vírust. Egy ismerős sráct elhívtam,aki ért a gépekhez.Annyit csinált,hogy mindent lementett, és újratelepítette.Viszont így a vírusírtóval azt csinálta,hogy feltörte,hogy ne kelljen évente frissíteni,mert azt mondta, az amúgy is átverés.Mondtam,jó csinálja,nekem a lényeg, hogy tudjam használni.Ennek már több hónapja.Az utóbbi pár hétben viszont egyre lassúbb,meg állandóan kijelzi,hogy töltsem le a biztonsági frissítéseket,én ezeket le is töltöttem,de nem mindegyiket tudta telepíteni.Most meg a vírusírtó is kijelz,hogy frissítsek a teljes verzióra, de nem tudok, hiába beírom a licencben kapott felhasználónevet, és jelszót. A srácnak meg hiába írtam,hogy jöjjön el nézze meg, még csak nem is válaszolt.Most mit csináljak.Hiba volt hagyni,hogy feltörje a kódját?És miért nem tudok szkennelni,ha egyszer van hely rajta, mégis azt írja ki hogy nincs? Megőrülök. :(((
Hát igen, a TÖRT NOD nem véd semmit, mindenféle kinai vagy más (hamis) szerverekről frissiti magát. Ezeket pedig a gyártó (Sicontact Kft.) rendszeresen letiltja. Vagyis ha jól értettem, hónapok óta gyakorlatilag védtelen a géped. Mostanra tele van féreggel, trójaikkal, ezek pedig lelassítják. Megvan annak is az esélye, hogy tudtod nélkül szórja a világba a spamokat, mert zombi.
1. Lépés. Mentsd le a saját adataidat.
2. Lépés: Formázás, újratelepítés.
3. Töltsd le a NOD32 Antivírus 30 napos próbaverzióját.
4. Ha még érvényes az eredeti, vásárolt licenszkódod, akkor a 30 nap lejárta után próbáld azt beírni. Ha nem megy, vedd fel a Sicontacttal a kapcsolatot. Ha lejárt, akkor vedd meg újabb egy évre.
Ezt azért érdemes lenne lefuttatni:
A srác elég rendesen átvert, remélem, még fizettél is neki érte...
A Nodot töröld le - ha egyáltalán le tudod, aztán futtasd a fenti online scannert. Nem lepődnék meg, ha maga a tört av lenne a vírus.
Ha az online scanner nem találja meg, innen:
Töltsd le, majd telepítsd az Avast FREE verzióját, és csinálj vele rendszertöltéskori vizsgálatot (számítógép átvizsgálása, rendszertöltéskori vizsgálat, ütemezés gombra katt, aztán restart) - nekem ez segített már párszor.
Amúgy szóltam a srácnak azt mondta,majd eljön,megnézi.
Ha mégsem jön akkor inkább azt csinálom amit mondtatok. De akkor mit csinálok,ha tényleg nem tudom letörölni,mert az av maga a vírus?
Teljes mértékben átvert, sajnos, ne bízz meg benne többet. Próbáld ezt a tört licenszkódosat Csökkentett módban letörölni. (Újrainditás, F8-at nyomogasd, aztán fekete alapon fehér betűk. Válaszd a Csökkentett módot).
Futtasd le az ESET Online Scannert, Ccleaner és Avast.
Egyébként pedig NOD ügyben hívjad a Sicontact ügyfélszolgálatot, tudnak segíteni.
Egyébként 576 videójáték boltokban kapható a dobozos ESET Smart Security és a NOD32 Antivírus is. Ebben van telepítő CD és kód, azt kell elküldeni nekik, erre jön a licenszlevél a felhasználói névvel és a jelszóval.
30 napos próbaverzió lejárta után újságkóddal akármeddig használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!