Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vajon ez milyen bios vírus...

Vajon ez milyen bios vírus lehetett? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Még 2,5 éve volt egy BIOS vírusom...ez annyit takar,hogy amikor bekapcsoltam a gépet,kiírkássza a cd-rom-okoat stb,fekete képernyő... ahol kiírná hogy ok,és índulna az op. rendszer,csak annyit írt ki: "YOYO." Elkezdtük volna újratelepíteni.... bebootoltuk cd-re minden...a windows összeszedi a fájlokat..vagy valami ilyesmit írt... rendben.elkészült.automata újraindult.csak fekete képernyő,ugyanaz mint az elején: YOYO. nagyon régen volt,de még 9 éves lehettem...nem sokat konyítottam hozzá...nagyon megijedtem tőle,és már igaz nem azon a gépen írok,de még meg van.vettünk bele új alaplapot,össze lett dobva,és futott a rendszer.utána rá pár hónapra kékhalálos vírusok.rá 3 hónapra megint olyan trójai,hogy amikor beindítom a gépet,bejön a windows fájlokkal együtt,és fekete csíkok jelennek meg,és nem lehet mit kezdeni vele,befagy.eltettük a gépet jó hejre.most az a gondja.de én az első BIOS vírusra vagyok kíváncsi,életem legelső,egyben legkeményebb vírusára.
2011. jún. 29. 02:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Inkább sima boot szektor vírusnak tűnik a leírás alapján, a bios-t megfertőző vírus, ami a flash memóriába beíródik, nagyon ritka és túlságosan hardverfüggő ahhoz, hogy csak úgy megfertőződj vele. A vinyó speciális kinullázása is elég lett volna az irtáshoz, de egy normálisabb antivírus szoftver is megtalálja.

Nem is ez a lényeg, láthatóan nagyon könnyen összeszedsz vírusokat. Komolyabb védelmet kellene használnod, és kicsit körültekintőbben nyitogatni meg ismeretlen fájlokat. Az óvatosság sokszor sokkal jobb védelem, mint a legjobb vírusirtó szoftver.

2011. jún. 29. 02:35
 2/4 A kérdező kommentje:
már nincs ilyen gondod.akkoriban csak azt tudtam,hogy kell bekapcsolni,és játszani rajta...nem hogy ilyenekhez...most már kenem vágom,van amit nem tudok,de viszont már lassan 1 éve nem keptam semmi vírust...viszont most e tudom mit tegyek védelemnek...már olyan sok mindent kipróbáltam
2011. jún. 29. 02:41
 3/4 anonim ***** válasza:

1 a kékhalál-t a RAM meghibásodásas vagy a nem összeillő RAMOK okozzák!

A nekem tökéletesen bevált védelem:

Avast Free Antivirus+COMODO tűzfal+ spybot(bár a spybot-ot le fogom cserélni)

A COMODO nagyon jó! És az Avast-ból a 6.0 verziót telepítsd! ha nem tudod telepíteni a 6-os verziót akkor szedd le az 5-t és onnan frissíts programon keresztül a hatosra! A COMODO-ban lehetsőég van a programok csökkentett módban való futtatásához ami azt jelenti, hogyha a fájl vírusos lenne akkor a COMODO vagy vírusírtó egyból lekapja! Tehát amikor csökkentett módban futtatod(Sandbox) akkor a tűzfal a fájl működése közben figyeli, hogy érkezhet-e támadás a sandbox-ban futattot fájlból továbbá sok behatolász blokkol! Ingyenes de ne a COMODO internet security-t szedd le mert az nem jó! A COMODO ingyenes több cég is használja védelemként!

2011. jún. 29. 10:44
 4/4 anonim ***** válasza:

előző vagyok! Egy csomagban fog letöltődni lesz benne 3 fajta rész:

1: Comodo toolbar(vagy valami ilyesmi)

2: Comodo Internet Security

3: Comodo Firewall

A firewall-t telepítsd!

2011. jún. 29. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!