Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » AVG az jó vírusírtó?

AVG az jó vírusírtó?

Figyelt kérdés
2011. jún. 5. 11:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
73%

Az AVG az egyik legjobb vírusírtó, meg az AVAST is. Lehet fogja a gépet, bár én laptopon használom, abszolút nem vettem észre lassulást, pedig nem is a 2011-es verzió van fent. 3 éve használom, és semmi vrust nem engedett be, egyedül akkor volt csak fertőzésem, mikor rákérdezett, és én engedélyeztem. Csak jót lehet elmondani róla, folyamatosan figyel és szól, ha bármi megpróbál hozzáférni az internethez (AVG Internet Security). Egyetlen hülyeség, hogy manuálisan ajánlott letölteni hozzá a frissítést, ha nem free verziót használsz, mert nálam előfordult, hogy az automatikus frissítés során odaföntről lelőtték a progit, de nem nagy para a frissítése így sem. Ráadásul majdnem hetente frissítik. Tehát vagy AVG-t ajánlok (bár szerintem ne free verziót használj), vagy az AVASTot.

Azokat viszont nem tudom megérteni, akik még ennyi év után is a NOD-ot ajánlják. Az egy nagy rakás sz@r. De komolyan, az maga egy vírus. Semmit nem fog meg, mindent beenged, ráadásul először valóban nem fogja a gépet, de utána totál lefogja a memóriát, és egy óra míg elindul vele a gép, és valóban nem ér semmit! Tapasztalatból mondom, évekig használtam, és nem értettem, miért van tele vírussal a gépem, ha egyszer fent van az "ookooos" nod. Mióta AVG-t használok, nem volt vírusom (tényleg csak ha engedélyeztem, általában crack vagy patch miatt). És azt mondom, inkább fogja vissza picit a gépem, mint hogy vírusom legyen, ennyit megér a védelem (de nem fogja vissza a gépem, bár öcsém mondja, hogy P4-et visszafogja).

De egyébként egy jótanács mindenkinek: vírusírtáskor elég mindössze a Windows, a Felhazsnálói fiókok (Documents & Settings vagy User mappa, oprendszertől függően) mappákat ellenőrizni, mert csak oda telepedhet be vírus. Meg max azt a mappát, amibe letöltötök. Felesleges köröket ne fussatok, nem kell végigellenőrizni a program files mappát, meg a többi képekkel és videókkal teli mappákat... Egy rakás időt és energiát megspórolhattok.

2011. jún. 14. 08:54
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Bárki kipróbálhatja otthon, ha teli van vírussal a gépe, hogy a NOD mennyit talál meg (elég kevés lesz, garantálom), meg az AVG mennyit talál meg (elég sokat, de a fele tracking cookie lesz, viszont szép rakás vírust is megtalál, amit a Nod nem vesz észre)
2011. jún. 14. 08:57
 23/26 anonim ***** válasza:
Az előttem szóló jól beszél.
2011. jún. 14. 11:53
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Elismerem viszont, hogy nem könnyű beállítani, egy mezei felhasználó valóban nem biztos, hogy elboldogul az AVG-vel, de szépen meg lehet tanulni, vagy ha valaki beállítja. Bele kell mászni a beállításaiba, ez egy pici hátránya, de szerintem hamar ki lehet tapasztalni/meg lehet tanulni.
2011. jún. 15. 09:49
 25/26 anonim válasza:
Hát én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de nekem bevált. Jelenleg a 2011-es verzió fut a gépen és tökéletesen működik. A Facebook-on terjedő nem tetszik gomb hivatkozásában is megtalálta a vírust, nem is engedte megnyitni.
2011. jún. 17. 18:23
 26/26 anonim ***** válasza:
Akik azt írták; az AVG lassítja a gépet, és áttért az avasthoz, attól kérdezném, miért? az Avast mégjobban lassít!
2012. dec. 29. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!