Átvizsgáltattam a gépemet (AVG) és találtam 4 fenyegetést. Mi ilyenkor a teendő?
Ha a javításra vagy a karanténba helyezésre kattintok akkor mindkettő esetben azt írja ki, hogy ,,a kényszerített eltávolítás a rendszer instabilitását vagy összeomlását okozhatja".
Egyébként van még egy lehetőség, az eltávolítás.
És amúgy ezek mind SÜTIK és azt írja, hogy POTENCIÁLISAN VESZÉLYES ELEM. Ezek károsak (okozhatnak e problémát), vagy hagyjam őket békén?
Fiúk, az AVG-nek van egy heurisztikus vírusirtója is a vírusmintás mellett. Előbbi úgy működik, hogy helyzeteket teremt, ahol a vírus aktivizálja magát. Előnye, hogy sokkal több vírust ismer fel, mit a vírusmintás, de hátránya hogy sokszor ad téves riasztásokat.
Tehát szerintem ezért csinálta ezt.
Mellesleg a sütik néha tényleg veszélyesek, mert olyan dolgokat is sütik tárolnak, mint a jelszavak. Egyes weboldalak betöltésekor pedig egy olyan program elindul, amit te nem látsz, de az átvizsgálja a gépedet ilyen kis információk után kutatva. Feltételezem, hogy tudsz róla, hogy egy e-mail fiók 15-20 személlyel a címlistában 5 dollárt ér a feketepiacon!
És még valami: ezeket nem védi semmi, ha valaki betör a számítógépre, és vannak olyan programok (kb 4-5$ért) amik ezt megcsinálják, akkor ezeket ki tudják használni. Megjegyezném, hogy a Firefoxban ki tudod ezeket törölni. Vagy CTRL-Shift-Del vagy az eszközök menüben az Előzmények törlésében kiválaszthatod hogy a sütiket is törölje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!