Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Full feltörhetetlen, fullbizto...

Full feltörhetetlen, fullbiztonságos windows?

Figyelt kérdés

Mi van akkor, ha valaki, a win7-live cd-jét,pendrive-on futtatja, úgy, hogy a pendrive-on át van állítva az írásvédettség?

A programjait meg hdd-n futtatja?

És a win7-es live cd-be belementi autorunba amiket alapból szeretne elindítani? Az asztalra az ikonjait, meg minden...

Tehát egy full működő normál windows-ból kivenni mindent ami kell, beleintegrálni a win-live-cd-ba, azt hajrá!

Így nem fér hozzá semmi sem a windowsunkhoz, max a programjainkhoz... Így kapnánk egy mindig ugyanúgy induló windows-ot, ami mindig ugyanúgy indul...

Nem tudom jól fogalmaztam-e :)

Ha valaki kérdezne vagy nem értené, akkor válaszolok!

Érdekel a téma!

2011. ápr. 25. 08:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Mindent amit meg akarok tartani, azt manuálisan ÉN magam teszem fel a pendrive-ra, miközben kipattintottam a kis pöcköt csak addig, míg berakom...

Mondjuk torrentezésnél időpocsékolás...

Nyomtatóbeállítás:

Nekem nincs nem is lesz, de azt is be tudod tenni, csak a sima win-ből át kell másolgatni a cuccait a live cd-re a megfelelő helyre és a live rendszer ugyanúgy használja szeritnem!

2011. ápr. 25. 16:01
 12/21 anonim ***** válasza:
Igen, de akkor is mindig újra be kell állítanod mindent, mert a rendszer semmire sem fog emlékezni. Segítségként lehet egy kis jegyzeted a CD-n, amibe mindez be van írva. Esetleg lehetne programot írni, ami mindent beállít neked, és ha beteszed az autorunba, akkor nem lesz gond.
2011. ápr. 25. 22:26
 13/21 A kérdező kommentje:

MOst keltem de megpróbálok válaszolni! :)

Minden ami portable az biztos működne, mert egyszer beállítod, majd ha megvan minden beállítás, onnantól nem kell magáhoznyúlnia...

A nyomtató, a háttér meg minden ami bonyolultabb és bevallom, most én sem tudom hol vannak a beállításai, pl rendszer leíró stb. , azokat, nehogy ne lehessen beírni a live cd win mappájába!

Ma nekem sem kellett meg neked sem kellett bellítgatnod... Meg ilyen emlékeztető cd-t csinálnunk vagy programot használnunk hozzá.

Úgy gondoltam, hogy miután MINDENT megtudunk arról, hogy konkrét telepített nyomtatók vagy fényképezőgépek hova települnek, hova kerülnek a win mappába, onnantól át tudjuk tenni mindet a live cd-re, majd ott azt úgy elindítani, hogy az működjön, majd memóriából futhasson!

Így kapunk egy CSAK memóriából futtatható rendszert, amit mindegy, hogy épp milyen vírus kap el, másnap új lesz...

Így ha másnap nem lépsz ugyanarra az ösvényre, akkor nem kapod be még egyszer, sőt kizárom azt is, hogy ez a rendszer belassuljon!

2011. ápr. 26. 06:00
 14/21 A kérdező kommentje:

az ötlet onnan van, hogy teli a t'o'k'o'm vele, hogy egy éves win7-em van, nem kapok be sehonnan vírust sem nézelődőket, nem telepítek orrbaszájba, max játékokat és mégis belassul...kellene egy fix rendszer amiben benne van minden, egyszer fel van téve, majd akármeddig nem kell hozzányúlni...

Én meg vagyok a mostani programjaimmal, meg mindennel, szerintem egy év múlva is jók lennének, így a frissítések sem érdekelnének...

Hát nem igaz, hogy nem lehet összehozni! :)

2011. ápr. 26. 06:09
 15/21 anonim ***** válasza:

Tipp:

Hálózati kapcsolat nélküli Linux rendszer a fájlok átmásolása erejéig. Valami kicsi, és gyors is elég (pl. TinyCore Linux) vagy valami nagyobb is jó (pl. Ubuntu v Debian vagy hasonlók)

Windowsra van olyan vírus, ami amint talál írható pendrive-ot rámásolja magát. Szóval az 1 perc alatt amíg te írhatóvá teszed Windows alól, simán átmásolja magát, és a Windows simán beindítja a vírust a következő indításkor is. Linuxra viszont nagyon kevés vírus van és ha nincs hálózati kapcsolat, akkor nem is tudnak települni semmi esetre sem... :P

2011. ápr. 26. 10:03
 16/21 A kérdező kommentje:

Akkor cseréljen az ember linux-ra magyarán?

Vagy arra gondolsz, hogy átmásolásokra, ne windows-ot használjon az ember, hanem linux-ot?

Mert az alat nem indul el a windows-os vírus?

( Dos-os filekezelő lehetne? )

2011. ápr. 26. 10:39
 17/21 A kérdező kommentje:
Agyaljuk már ki! :D
2011. ápr. 26. 10:40
 18/21 anonim ***** válasza:
Arra gondoltam, hogy arra az 5 percre használj Linuxot, ameddig átmásolod a pendrivera a dolgokat.
2011. ápr. 26. 15:10
 19/21 A kérdező kommentje:

Na fasza! Amúgy értem!

Tehát:

Egy live cd-s rendszer, amiben át van integrálva minden ami kellhet egy alap windows-ből, egy írásvédett pendrive-ra felmásolva, majd usb-ről boot-oltatva, a felhasználói portable programokat hdd-n futtatva és a pendrive-on futtatott rendszer minden változtatását, linux rendszerrel végezve internet kapcsolat nélkül,

egy full feltörhetetlen rendszert kapunk.

Helyes akkor?

2011. ápr. 26. 22:30
 20/21 anonim ***** válasza:

Mint már mondtam, az op.rendszerben lévő hibákat ezzel semmi sem foltozza be.

Szóval nem igaz, mert feltörhető. Igaz, hogy minden indításnál még egyszer fel kell törni, de erre akár autómatizált programot is lehet írni.... (pl. önállóan működő vírusok, amik maguktól tejednek a hálózaton újra és újra meg fognak találni, és mivel a pendrive-al a win frissítésének lehetősége ki van zárva, szépen bemásznak a gépedbe... :P)

A helyes kifejezés az, hogy jóval biztonságosabb, mint amúgy. De nem feltörhetetlen.

2011. ápr. 27. 15:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!