Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Full feltörhetetlen, fullbizto...

Full feltörhetetlen, fullbiztonságos windows?

Figyelt kérdés

Mi van akkor, ha valaki, a win7-live cd-jét,pendrive-on futtatja, úgy, hogy a pendrive-on át van állítva az írásvédettség?

A programjait meg hdd-n futtatja?

És a win7-es live cd-be belementi autorunba amiket alapból szeretne elindítani? Az asztalra az ikonjait, meg minden...

Tehát egy full működő normál windows-ból kivenni mindent ami kell, beleintegrálni a win-live-cd-ba, azt hajrá!

Így nem fér hozzá semmi sem a windowsunkhoz, max a programjainkhoz... Így kapnánk egy mindig ugyanúgy induló windows-ot, ami mindig ugyanúgy indul...

Nem tudom jól fogalmaztam-e :)

Ha valaki kérdezne vagy nem értené, akkor válaszolok!

Érdekel a téma!

2011. ápr. 25. 08:57
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Jahh amit nem írtam még:

A programok amiket futtatnák rajta, mindportable lenne!

minden! Pl:

Portable utorrent, opera vagy firefox, commander, vlc...

Azthiszem minden megvan ami kell portable verzióban...

2011. ápr. 25. 09:00
 2/21 anonim ***** válasza:

"És a win7-es live cd-be belementi autorunba amiket alapból szeretne elindítani? Az asztalra az ikonjait, meg minden..."

"a pendrive-on át van állítva az írásvédettség?"

És hogy akarod belementeni a live cd-be az aoutorunba a dolgokat, ha írásvédett az egész?

Ehhez egy olyan pendrive kell, amin van olyan kis írásvédettségi mütyűr. :P

Ez nagyon jó megoldás is lehetne, de, még ha sikerülne is megoldanod (ami nem olyan egyszerű, mint leírni :P), akkor kapnál egy mindig ugyanolyan windowst, amin mindig ugyanazok a biztonsági hibák is.

2011. ápr. 25. 09:56
 3/21 anonim ***** válasza:
Ezzel legfeljebb azt éred el, hogy a Windows mindig elindul, de ettől még működés közben nem lesz feltörhetetlen.
2011. ápr. 25. 10:13
 4/21 A kérdező kommentje:

Lenne a gépemen, hdd-n, egy *.iso file, amibe mindig csak az alap rendszer lenne, amit mindig módosítok, majd módosítás után mindig felmásolnám a pen-re... És igen, olyan pöckös írásvédős pen-em van!

Feltörhetetlennek kell, hogy legyen, mert CSAK memóriából fut!

A penről mindig ugyanúgy friss windows bootolódna!

A pen-en lenne minden portable program is akár! Futhatna onnan minden!

Lehet belassulna kicsit a betöltés, de full-ra biztos lennék benne, hogy menne!

Az asztalon az ikonok is megkapnák elérésiútnak a pendrive-ot...

Még valaki?

2011. ápr. 25. 13:44
 5/21 A kérdező kommentje:

Én csak a hálózatbeállításokkal vagyok még gondba, hogy hogyan honnan tegyem át a beállításokat live cd-re...

Hogy ne kelljen mindig belőni mikor elindítom!

Amúgy azon is filóztam, hogy ha van portable alcohol120, akkor hozok létre x,y,g,h meghajtót, mindennek egy iso-t, egy programmal, majd bemountolom mindet!

Egyszerre! És mindegyik fut egy ikonnal az asztalon...

Így még azokhoz mégjobban mégnehezebben lehet hozzáférni!

2011. ápr. 25. 13:48
 6/21 anonim ***** válasza:
A memóriában futó operációs rendszert is fel lehet törni (interneten keresztül). A biztonsági rések ugyanúgy megvannak.
2011. ápr. 25. 13:52
 7/21 A kérdező kommentje:

De leszarom, nem marad ott!

Betöltődik újraindítás után a friss és kész! ;)

Mármint itt minden általános virusra gondolok...

2011. ápr. 25. 14:05
 8/21 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de pl nem marad meg a háttered, a nyomtatóbeállításod, a mentés helye, a torrentjeid stb. Vagy ha ezek megmaradnak, akkor meg tud maradni a vírus is. Egyébként mindennapi használatra teljesen fölösleges ilyennel küzdeni. A józan ész (1.0!) sokkal hatásosabb bármilyen vírus ellen. Én ezt használom tizenpár éve, még Windows 95 óta, és nem kell havonta telepítenem... Ugyanaz az XP-m volt, újratelpítés és mindenféle lassúság nélkül 2004-től 2009-ig... (2004-ig nem voltam hajlandó lecserélni a W98SE-met) IE-t használok a 6.0 óta ráadásul...
2011. ápr. 25. 14:29
 9/21 A kérdező kommentje:

Mondjuk ezt a torrent dolgot lehet kicsit finomítani kellene...

Megadom a utorrentek elérésiútnak a saját mappáját, azt bemásolgatom mindig...

miközben semmi nem fut onnan... A pendrive-on...

Letöltési helynek a hdd-t...

2011. ápr. 25. 15:54
 10/21 A kérdező kommentje:

Háttér:

Ráállítom a hátteret a pendrive-on lévő 200mb-nyi képre, ami mindig ott van!

2011. ápr. 25. 15:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!