Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Jó a megérzésem, tényleg...

Jó a megérzésem, tényleg feltörték a gmailemet, ha igen hogyan tudtak?

Figyelt kérdés

Több előzmény is volt már, a pasi a google-ba túrkált utánam, skypeon kikutatott, pedig nem is tudta sem a nevem sem az azonosítómat. De nem ez most a lényeg. A gmail-em hetek óta sz.rakodik, ilyen lassan jön be és a leveleket 3 napos késéssel kaptam meg. Ami még nem lenne probléma, csak hogy tegnap kijelezte alul hogy ketten vagyunk egyszerre a fiókban és rámentem az egyik az én ip-címem volt a másik meg nem arra rákerestem, és amit akkor kidobott hát: Pilisszántó több mint 200 km-re tőlem és teljesen más internetszolgáltatót írt ki mint az enyém. Azt hittem eldobom az agyam. A másodlagos imélcímnek egy citromail-es jelszó volt megadva ami így utoolag olvasva a fórumokat elég nagy hiba volt. A másik jelenség, hogy mikor belép a személy, akkor megfigyelhető hogy le nem láthatózz, kijelentkezik a csevegőből, hogy ne látszódjon hogy zöld és online van. Sajnos évek óta ugyanezt a fiókot használom és az egész életem minden intim része rajta volt. Már elég sok mindent megváltoztattam tegnap óta:

másodlagos cím, jelszó, biztonsági kérdés stb. Én szerintem a biztonsági kérdést trükközhették ki.

Mondom a legárulkodóbb jel, hogy egyszerre ketten voltunk a fiókban két külön Ip -címmel. Nekem nincsennek pesti ismerőseim, az illetőn kívül. Szerelmes belém és féltékeny.

2011. márc. 12. 08:57
 1/5 A kérdező kommentje:
Illetve hogyan védekezhetek, mi az hogy Ip cím elrejtése pl?
2011. márc. 12. 08:59
 2/5 P.O.C. ***** válasza:

Magát a Google -t szinte lehetetlen feltörni!

Szerintem valami primitív jelszót használsz, amire egy 5 éves is rájönne. Egy normális jelszó valahol itt kezdődik: UZ2c,qqf

A Google feltörésénél jóval valószínűbb, hogy a te gépedet törte fel, és valamilyen keylogger -el halászta ki a jelszavadat. Ez ellen védelmet jelent, ha rendszeresen frissíted az operációs rendszereden (Windows esetén a Windows Update -el), illetve normális vírusirtó / tűzfal programokat használsz, amiket szintén rendszeresen frissítesz.

2011. márc. 12. 09:17
 3/5 A kérdező kommentje:
nem fért a gépemhez hozzá, mivel leptopom van. és sosem volt nála a gépem. szóval ez kizárt. szüleimmel élek ők nem értenek a géphez. Amúgy milliomos- 100 milliója van, abból csak talál egy heckert... Kínából is feltörték.
2011. márc. 12. 09:20
 4/5 A kérdező kommentje:
a jelszóm is bonyolult volt, számok, kisbetűk, nagybetűk vegyesen
2011. márc. 12. 09:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy nem volt nála a géped, mert azt neten is meg lehet találni, én már hallottam ilyet. Egyébként, mint már írták is, egy normális tűzfal megoldást jelenthet, plusz nekem azt javasolták, hogy rendszer telepítésnél adjak meg rendszergazda jelszót.
2011. márc. 12. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!