Vírusom van, de nem törli a vírusírtó! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Végeztem egy rendszerindításkori vizsgálatot Avast-al, és talált is jópár vírust. Viszont egyet (képen sárgával kiemelve) nem tudja hatástalanítani, viszont menet közben időnként beriaszt emiatt a vírusirtó. Viszont azok a tünetek amit ez a vírus okoz (potyognak a monitoron a betűk) nem jelentkeztek - eddig. Tanácsokat várok tapasztalt felhasználóktól, mit tegyek, vagy kell-e aggódnom amiatt.
Bocs a fogalmazási hibáért. Nem olvastam át mielőtt elküldtem.
2011. jan. 10. 12:04
2/9 anonim válasza:
Ez a variáns már nem potyogtatja a betűket. :) Az ennek a vírusnak a nagyon régi variánsa volt még msdos alatt. Ettől függetlenül ártalmas, és kárt tehet. Indítsd újra a gépedet, és mielőtt a windows elkezd tölteni nyomkodd az f8 billentyűt. Utána kiválaszthatod, hogy csökkentett módban indítsa e a windózt, tedd ezt. Ha betöltődött, akkor ott csökkentett módban futtasd le ismét a teljes keresést avastban, és elvileg le tudja majd szedni.
Második válaszoló: avast-al is tudtam törölni a többi fenyegetést indításkor, csak ezt nem sikerült. Az is gond hogy a vírus rendszerfájl típusú mappában van, tehát nem egyszerű hozzáférni. De talán sikerül az elsőnek leírt módszerrel leszedni.
2011. jan. 10. 12:19
5/9 Egerecske válasza:
probáld meg az a-squared free-t. Persze keresés előtt kézileg frisitsd le.Csökkentett modban keress utána.
2011. jan. 10. 12:32
6/9 anonim válasza:
Ez a legjobb jelenleg, az ESET-NOD Online Scannere. Letöltöd az Asztalra és lefuttatod. Le fogja szedni. [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!