Ellopták a gmail fiókomat. Erős volt a jelszó, és csak én tudtam, soha, sehova nem írtam fel, senki nem juthatott hozzá tőlem. Hogy lehetséges ez?
vagyokakilehetek!
Nem tudom hogy sikerült ellopnia, a gépemre közvetlenül biztos nem tudott telepíteni semmit. Esetleg valamilyen emailen küldött egyéb állománnyal? Nem tudom.
A formázást megcsinálom, de úgy érzem valami más trükkje van, a gépemtől független a dolog.
Szerelmi bosszúról van szó. Közben lenyúlta a freemail-es fiókom is! Pedig új és erős jelszó volt rajta, pontosan az előző gmail-es lopás miatt. Mit lehet tenni?
"attól tartok, hogy létezik egy módszer, amivel szemben a google tehetetlen"
Ha nem is módszer, de van ilyen dolog. Emberi hülyeségnek hívják. Ez a legnagyobb fegyver az adatvédelem ellen, mivel a mai hétköznapi biztonsági megoldásokban (legalábbis adattárolás, adatvédelem területén) az ember a leggyengébb láncszem.
A google-től nem hiszem, hogy meg tudta szerezni a jelszavadat, mivel egy komoly rendszer nem tárol jelszót. azt meg elég esélytelennek tartom, hogy meghekkelték a google rendszerét csak azért, hogy a te leveleidbe beleolvassanak.
Maradtál tehát te magad, mint információforrás, a lehetőségek sora meg majdnem végtelen:
- elég egy nyilvánosan használt gép, ahol bejelentkezve maradtál,
- vagy elmentetted a jelszavad, és más megláthatta a beállítások közt
- esetleg nem nyomtál semmit a feltett kérdésre (t.i. mentse-e a böngésző a jelszavadat) aztán az utánad következő user meg igent nyomott, ha nem zártad be az ablakot, és már életbe is lép az előző pont,
- lehetett egy hamis weboldal, ami teljesen úgy néz ki, mint a gmail, csak elküldi valakinek a jelszavadat, aztán átdob a valódi gmail oldalra, mintha csak elgépelted volna
- amit már említettek is (keylogger)
formatáld le a géped.
csinálj másik GMAIL fiókot magadnak.
ismerőseidnek add meg az új elérhetőséged./a jelszót ne :D/
és ha ezek után is még mindig le tudja nyúlni a leveleid. akkor jelentsd fel. a rendőrség majd kinyomozza.
ha ez se hatásos akkor még mindig marad egy jól irányzott
fa testápolós ütés mind a két kezére hogy a seggét se tudja kitörölni egy évig. na ekkor lesz ideje neki gondolkozni is majd.
Boldog Karácsonyt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!