Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vírust kapott a számítógépem...

Vírust kapott a számítógépem vagy feltörték? Esetleg más egyéb gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ilyennel még soha nem találkoztam, megpróbálom röviden elmagyarázni mi történt. Játszottam egy játékkal, majd arra lettem figyelmes, hogy a billentyűzetemet nem bírom használni(legalább is a betűk, számok konkrétan semmire nem reagáltak). Megpróbáltam át dugni a kábelt ugyan úgy semmi, majd pár perc múlva megint jó lett. Kis idő elteltével újra eljátszotta ezt. Ez ment egy pár alkalommal amikor is megelégeltem, majd neten utána néztem mi a teendő. Minden létező dolgot megpróbáltam amit neten írtak, de csak az segített ha futtattam a vírusírtót. Kiírta, hogy egy fájlba van valami hiba, azt javítottam, majd megint ment működött minden. Természetesen fél óra - óra múlva ismételten elkezdte ezt a számomra hihetetlen dolgot művelni, megpróbáltam megint le futtatni a vírusírtót ám ekkor kék halált kapott a gép. Ekkor kezdett már gyanús lenni a dolog, hogy itt tényleg nem oké valami, gondoltam majd akkor az avastban előfizetek a prémiumra(próbaidőszakot) és akkor minden megoldódik, de hát nem így lett. Adataim beírása közben(keresztnevemig jutottam) ismét megállt a billentyű. Az egér is elég furcsán kezdett viselkedni, a görgő részével mindent nagyított vagy éppen kicsinyített. Újraindítottam a gépet és ekkor szembesültem azzal, hogy az Avast nincs az asztalon, a lomtárban találtam meg. Próbáltam vissza állítani, de nem tudtam. Ekkor már tényleg bepánikoltam kissé, próbáltam menteni amit lehet, Edgeben cookie-k törlése, előzmények törlése stb. Ismét újraindítottam a gépet, majd azzal szembesültem, hogy az asztalon két parancsikon került létrehozásra: edge profil 1, edge profil 2. Nem nyitottam meg őket, próbáltam valamit okoskodni, ismét megpróbáltam egy víruskeresőt futtatni, de valamiért nem tudtam, cserébe random megváltozott a háttérkép. Neten keresgéltem mi lehet a megoldás: Windows rendszer alaphelyzetbe állítása fájlok törlésével együtt. Oké, megtörtént volna, csak mikor alaphelyzetbe sikerült volna állítanom kérte a Microsoft e-mailemet, amit nem tudtam megadni, mert nem reagál a billentyűzet se számokra, se betűkre(minden egyéb másra igen). Esetleg van valakinek valami ötlete hogyan tovább? Feltörtek vagy “csak” vírus vagy mi ez az egész? Számomra kissé aggasztó volt.

ma 00:02
 1/3 anonim válasza:
77%

Én azonnal kikapcsoltam volna, és pendrive-ról bebootolva teljes újratelepítést csináltam volna minden fájl törlésével, amint ezt végigolvastam, mert eléggé sanszos, hogy valami férget benyaltál.

Mellesleg a vírusirtó olyan, mint a biztonsági öv a kocsiban. Ha már csattantál, utána már felesleges becsatolni… Azt előtte kellett volna… Egy fertőzött rendszerre már valószínű nem fogod tudni megbízhatóan telepíteni, hiszen ezek a férgek már eleve fel vannak készülve, hogy blokkolják a védelmi eszközöket. :/

Pendrive, másik gépen guglizd ki szépen, hogy tudsz windows telepítőt készíteni, csináld meg, és telepítsd újra nulláról.

Ja, és rögtön legyen a vírusvédelmed aktív, amit kész a rendszer telepítése.

Mondjuk szerintem ma mar a Microsoft Defender is elég megbízható.

Nagyvállalatnál dolgozok, és ha egy globális nagyvállalatnál 60.000 számítógép védelmére alkalmas, akkor otthon is jó kell legyen.

Ráadásul a rendszer része ma már alapból.

Szívesen.

ma 01:26
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Ez nyilvánvalóan hardverhiba, semmi köze semmiféle vírushoz. RAM teszt, tápegység csere.
ma 05:37
 3/3 anonim válasza:
100%
#2 A RAM hiba kékhalált valóban okozhatna, de nem töröl parancsikont. A tápegységet nem valószínűsíteném, az más jellemzőkkel járna.
ma 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!