Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kaptam egy emailt MVMHU...

Kaptam egy emailt MVMHU feladótól,hogy fizessek be egy gázszámlát, pedig nincs is bekötve a gáz a lakásba. Szerintetek csaló email?

Figyelt kérdés

febr. 2. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

A kérdésből egyértelműen kiderül, hogy csaló. Nem vagy ügyfele a szolgáltatónak, mégis hogy tudna számlázni? A feladó sem mindegy, azt már a nevéből látnod kell, hogy semmi köze az igazi szolgáltatóhoz.

Legyél egy fokkal magabiztosabb, mert te is látod, hogy valami nem stimmel. Nehogy kattints vagy fizess. Ha elnavigálnak egy kamu oldalra, annak a címéből is egyedül meg kell tudnod állapítani, hogy az hamisítvány.

febr. 2. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem, tuti nem az!

Miből gondolod, hogy kamu :)))

febr. 2. 18:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Ügyfele vagyok az MVM nek,de azért nekem is gyanús volt 😃! Köszi a válaszokat!
febr. 2. 18:58
 4/8 anonim ***** válasza:
71%

"pedig nincs is bekötve a gáz a lakásba"

Ha nincs gázszolgáltatásra előfizetésed, akkor az MVM nem is küld levelet. Így egyértelmű hogy csaló.

Nem mellesleg az MVM csak adott e-mail címekről küld levelet és a leveélben benne szokott lenni egy azonosító is, ami alapján az adott előfizető azonosítani tudja az értesítés valódiságát - erre az MVM fel is hívta a figyelmet:

[link]

febr. 2. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Az MVM mindig csatolja a számlát PDF-ben az értesítő mellé, benne a te előfizetői adataiddal. A csaló csak a fizetési felületre akar elvezetni, nem csatol semmit. Vagy amelyik csinál is egy kamu számlát, fiktív adatok lesznek benne. Eleve az ilyen tömegesen kiküldött kamu levelekben nem lesznek személyes adatok, mert ők nem tudják ki fogja megkapni.
febr. 2. 19:04
 6/8 anonim ***** válasza:

"pedig nincs is bekötve a gáz a lakásba"

"Szerintetek csaló email?"

Mi a kérdés???

febr. 2. 19:26
 7/8 anonim ***** válasza:
13%
Te vagy csaló hogy úgy használod a gázt hogy be sincs kötve! 🤣
febr. 2. 20:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat még egyszer!
febr. 3. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!