Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Csaló emberek mit tudnak...

Csaló emberek mit tudnak kezdeni egy whatsapp kóddal?

Figyelt kérdés
Messengeren írt egy ismerősöm hogy szavazzak rá valahol, és fogok kapni egy kódot sms-ben. Kaptam is egy sms-t (telefonomra) amin egy whatsapp kód volt. Ezt adtam meg az ismerősnek. De kiderult az ismerős facebookjat feltörték, így egy csalonak adtam meg az sms-ben kapott kódot.
nov. 30. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Ott küldi ki a Facebook is a beléptető vagy jóváhagyó kódokat. Aki megkapta, az be tudott lépni abba a fiókba amire kérték a kódot. Gyanús, hogy az pont a te fiókod, ha a te társított számodra jött meg a hitelesítő kód.

A biztonság kedvéért még most változtass Facebook jelszót és állíts be rajta minden hitelesítési lehetőséget, mielőtt átveszik az irányítását.

nov. 30. 15:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi.

Nekem nincs Whatsappom. Nem tudom akkor mire kérte a kódot. Be tudok lépni a facebookomra szerencsere.

nov. 30. 15:47
 3/4 anonim ***** válasza:
A csalók mikor feltörnek egy fiókot az ismerőseinek küldenek üzenetet és valamilyen ürüggyel megpróbálják kicsalni a kódot. Te esetedben a szavazz rám volt. Mi is az a kód? Az emailcímed ott van gondolom az adatlapodon és nyilvános. Ahhoz hogy a fiókodhoz hozzáférjen már csak jelszó kéne de az neki nincs. A facebook fiókodba szeretne belépni beírja az emailcímed és rányom az elfelejtett jelszó lehetőségre. Ekkor a facebook a whatsapp-ra küld egy jelszó visszaállító kódot. A kód megadása után engedélyezi a jelszócserét, és az új jelszóval be tud lépni a fiókodba. Ezért kellett volna neki a kód. Ha sikerül neki a te ismerőseiddel ugyanezt megcsinálja és aki bedől oda a fiókja.
nov. 30. 16:47
 4/4 anonim ***** válasza:

"Nekem nincs whatsappom"

A facebook jelszóvisszaállításnál akkor is felkínálja ezt a lehetőséget ha alapjában nincs is whatsapp-od.

A hacker meg nem tudja hogy nincs.

nov. 30. 17:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!