Letöltöttem egy Abletont és fél órára rá
felfüggesztett a meta, mit lehet veszélyben?
Figyelt kérdés
Crackelt verziót akartam telepíteni, ugye windows defender jelez, engedélyeztem is 1et, néztem telepítés közbe lummastealer ott gyanús lett megállítottam, nézem hogy wacatac meg ilyen gyanús szarok vannak karanténba, eltávolítottam. Felkerüllt egy intel mittdoménmilyen manager is azt is töröltem, regeditből is. (amd van) Kérdésem mihez férhettek hozzá? Ez a fajta hackelést Oculusoknál tudják azt olvastam, hogy valahogy kizáratnak az accountból nekem meg pont van egy. (és pont problémáim is voltak egy kijelentkeztetett applikáció miatti sohavégetnem érős folyamattal, 17 email a supporttal de semmit se segítettek akkor, végül factory reset az oculusnak és új fiók) email jelszavát megváltoztattam, revolutba gondolom nem tudnak belépni, még 1-2 jelszó meg volt vàltoztatva. csak nem értem facebookba is 2 lépcsős dolog van de nem jött sehol semmilyen értesítés hogy valaki bent van, néztem is.. nem értem
ezen a linken szedtem le a egyik kommentelőtől aazthiszem a sok számú profilostól
dec. 7. 00:02
1/5 anonim válasza:
Egy belépési sütilopó vírus (munkamenet eltérítés) klónozza a sütifájlt. Ez esetben nincs értesítés idegen belépésről és a Kétfaktoros hitelesítés sem ér semmi, mert már a fiókba belépett sütifájlhoz fér hozzá. Ez a sütifájl fiók belépéskor keletkezik és kilépéskor törlődik, tárolja a fiókod belépési adatait email jelszó 2fa. Ezzel imitálni tudja saját gépén hogy te vagy. Az emberek nagy része kényelmi szempontból nem lépteti ki a fiókot ha már nem használja csak becsukja az ablakot. Nem mondom hogy biztosan ez történt csak jelzem attól hogy van kétfaktoros hitelesítés attól még elveszthető egy fiók. Igaz a vírust le kell tölteni hozzá.
dec. 7. 11:02
2/5 A kérdező kommentje:
a steam fiókom is átállt oroszra, valaki el is fogadott valami 10 éves steam community beta ajándékot... redditemet is megváltoztatták és az instámat is.a reddit meglett az instával még várok mert kitöltöttem egy űrlapot a facebookon. és most nézem, hogy a 2 microsoft fiókomba is minden nap kb egy hónapja minden létező országból próbálnak belépni. mind sikertelen viszont 2 sikeres volt tegnap vagy tegnapelőtt. nincs semmi ezeken a fiókokon, az egyikkel a windowsba vagyok bejelentkezve de a másikba volt a sikeres belépés. kérdésem ha be tudnak lépni abba a fiókba amivel itthon a windowsba vagyok hozza tudnak férni valamihez? jelszavakat változtattam ahol fontos volt, tudnak még így is kárt tenni? köszi
Ahogy megláttam ezt a gyanús programot települni, egyből megállítottam, netről lecsatlakoztam, karanténból eltávolítottam ami volt majd kikapcsoltam a laptopot.
Másnap reggel azonnal telepítettem is újra a windowst, formáztam, biztos ami biztos (mondjuk én még ebbe is kételkedek hogy nem tudnak valami olyat hagyni rajta)
Arra vagyok kíváncsi, hogy ha megkapták a süti infókat, gondolom az akkori infókkal és utána megváltoztattam a jelszavakat azt is láthatják? Úgy értem, ha a kétlépcsős azonosítást is kikerülték, akkor az új jelszavakról is tudhatnak, nem?
dec. 9. 10:41
5/5 anonim válasza:
Amikor gyanús egy fiók és jelszót cserélsz. Mindenképpen oda kell figyelni kiléptetni minden eszközt a fiókból. Azzal hogy az eszköz kilép a fiókból a sütifájl is érvényét veszti. Mint írtam a sütifájl fiókbelépésnél jön létre kilépésnél törlődik érvényét veszti. Igy ha újra be szeretne lépni kellene tudnia az új jelszót és a 2fa hitelesítés kódját is vagy meg kellene újra szereznie a sütifájlt. A Microsoft fiókban megoldható hogy az emailcím amivel használod ne lehessen belépni a fiókba. Minden másra levelezés és regisztráció továbbra is ugyanúgy működik de belépésre nem. A fiókhoz csatolható egy alias emailcím ki kell jelölni elsődlegesnek és utána bejelölni hogy csak ezzel lehessen belépni a fiókba. Levelezésre regisztrációra nem használod csak belépésre. Rajtad kívül senki nem fogja tudni a MS fiókod emailcímét , bejelentkezési kísérletek is megszűnnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!