Ezekről a gondosórákról lehet hallgatózni, a másik félről?
A segítőkre értem, mert ugyebár van benne hangszóró.
Mit gondoltok?
Szerintem ha nagyon akarnak hallgatózhatnak.
És azért nem, mert X oldalban garantálják, hogy nem? A segítők meg esküsznek a Szociális Munka Erkölcsi Kódexére?
Ez nekem gyenge érv.
"mert ugyebár van benne hangszóró."
A hangszóró egy kimeneti eszköz, azon keresztül nem lehet "hallgatózni".
Ahhoz hogy "hallgatózni" lehessen, egyrészt mikrofon kell (az van benne), másrészt a gondosóra tulajának hívást kell kezdeményeznie, hogy a mikrofon digitalizált jele a diszpécserközponthoz jusson, harmadrészt van rajta hívásmegszakító gomb is.
"És azért nem, mert X oldalban garantálják, hogy nem? A segítők meg esküsznek a Szociális Munka Erkölcsi Kódexére?"
Nem. Azért, mert adatvédelmi szabályzat köti őket.
Ha kiderülne, hogy önös érdekeikre használják fel az ott megszerzett adatokat, az adatvédelmi botrányt, bírságot jelentene a diszpécsereknek.
Egyik rokonom telóközpontos volt, még rohadt régen.
Hallottam, hogy ugyan nem hobbi szinten űzték, de unalmukba volt, hogy bele-bele hallgattak beszélgetésbe.
Nehogy máshogy legyen most is!
És igen, mikrofon van benne. Elírtam. Ahogy a mobilban is, meg hívásmegszakítás.
Ahhoz képest meg nemcsak a hívás részleteit kapom vissza reklámban, de még azt is, ami szóban hangzott el.
És ez is "szavályouva" van, meg esküsznek a jó k. édes A-ra is, hogy nemcsinálják.
"Egyik rokonom telóközpontos volt, még rohadt régen."
Gyaníthatólag még az "átkosban". Akkor még egyrészt könnyebb volt a mechanikus telefonközpontoknál belehallgatni a beszélgetésekbe, másrészt a kommunistáknál nem volt adatvédelmi szabályzat.
"Ahhoz képest meg nemcsak a hívás részleteit kapom vissza reklámban, de még azt is, ami szóban hangzott el."
Az meg az egyesült államokbeli, multinacionális, monopolhelyzetű közösséginek hazudott médiaoldalak sara - kapnak is érte rendesen.
Átkosban volt igen.
És elnézést, de nem hiszek a szabályozásban. Lehet összeesküvésezni meg alusisakozni.
A mai világban már semmi ilyesmi nem garancia.
És amit írtál az egyrészt nem létezik "kapnak érte rendesen". Lásd a Cukiberger meghallgatásait, násodszor, az NSA lesz az, nem a monopólium.
"És elnézést, de nem hiszek a szabályozásban."
Hinni a templomban kell. Vagy kommunistáknak a pártban.
"És amit írtál az egyrészt nem létezik "kapnak érte rendesen"."
De, kapnak.
Adatvédelmi büntetéseket és bírságot.
De mivel egy USA-beli multinacionális, monopolhelyzetű cégről van szó, nehezebb intézkedni ellene, mint egy helyi európai szervezet ellen (akiket köt a GDPR, és fel lehet ellene lépni személyesen is).
Kapcsold ki és vedd ki az akkumulátort ebből a vacakból! Egy poloska!
Nem, a diszpécser nem hallgat le. De ha bárki más megtudja a telefonszámát, felhívja, neked semmit sem jelez (max a kijelzőn, alig észrevehető módon, de hangjelzést nem ad), három csörgés után felveszi magát és máris le lehet hallgatni. Akárki, aki megtudja a telefonszámát, akár egy telefonbetyár aki random próbálkozik és beletrafál, akár ismerős akinek megadtad rejtett számról felhívja.
Üdv. Le lehet. (Nem mennék bele, de mondjuk úgy h. elég sokat tudok a "rendszerről"). Inkább ne hordja mama azt a Vackor, rengeteg más/jobb eszköz létezik.
(Nem Ti vagytok a "célközönség", de nagyon sok olyan fontos ember is van, akinek bizony van ugyanúgy mamája/papája...na azok már érdekesebbek....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!