Mi az a captcha-desktop-ver-1-121.buzz?
A számítógépemre ez a captcha-desktop-ver-1-121.buzz alkalmazás települt (vagy csak kapcsolatba lépett vele) és az alábbi figyelmeztetéseket jeleníti meg a képernyőmön:
Én ezt az alkalmazást tudtommal nem telepítettem, így most nem tudom, hogy ez valójában miféle. Ugyanis a gépemre rendesen telepített fizetős víruskeresőt használok, nem eztet. A figyemeztetés bal alsó sarkában ugyan ott van a TÖBB, de ezzel a lehetőséggel addig nem szándékozok élni, amíg nem vagyok biztos benne, hogy nem valami víruskeresőnek álcázott kártevőről van szó. Megmondaná valaki, hogy mi ez?
Ez egy bejutott kártevő, és valahol valaminek engedélyt adtál, hogy ez fusson. Elég csak egy weboldal értesítést elfogadni vagy bekapcsolni. Vagy valamilyen böngésző-kiegészítőt telepíteni. Mindkettő képes a böngészőt vezérelni és ilyen tartalmakat megjeleníteni.
A képekből nem egyértelmű hogy ez hol jelenik meg. Ha csak a böngésző futásakor és annak ablakán belül, akkor valószínűleg egy kiegészítő (add-on) csinálja, azt kell törölni.
Csökkentett mód hálózattal és Eset Online futtatása. Be kell állítani az Eset-et, az elején, hogy távolítsa el. Elég sokáig tart.
#9 A Chrome URL sávjába kell beírni és nem a keresőbe. Utána automatikusan a beállításokba fog vinni
chrome://settings/content/notifications
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!