Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Egy torrentet elindítva, az...

Egy torrentet elindítva, az avast azt írja ki, egy bizonyos "open-internet.nl" fertőzött. Ez vaklárma, bug, vagy tényleg vírus?

Figyelt kérdés

A 1337x-ről van, bár a trackerek listájánál mindenféle más van felsorolva.

Kép az üzenetről: [link]

aug. 31. 12:35
 1/5 anonim ***** válasza:

"URL:blacklist" alapján csak egy tiltólistával egyező domain, amit valamiért nem szeret a program. Egy másik kereső is ír erre a címre malicious tracker-t:

[link]

Mivel a védelmi szoftver tette a dolgát, elvileg rendben vagy. Lehetőség szerint próbálj privát trackert használni, ott kisebb a fertőzés esélye. Persze ha tört szoftvert akarsz letölteni és futtatni, akkor úgyis mindegy.

aug. 31. 12:46
 2/5 A kérdező kommentje:

Hm. Jó, amúgy film volt, de máshol nem találtam meg HD-ben.

Letöltés után ellenőriztem a fájlt, nem talált vírust, akkor ezek szerint nincsen gáz, ugye? Ha jól értem.

aug. 31. 12:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én eltávolítanám. Az avastot.
aug. 31. 14:39
 4/5 Dongaben ***** válasza:
A letöltési mappádat tedd a kivételek közé a vírusirtóban. Filmnél nem jellemző ugyan, de lehet olyan összetevője, amit vírusnak érzékel a vírusirtó. Ha 1 napnál régebben fent van az oldalon, akkor már biztosan lenne a kommentek közt olyan, hogy vírusos.
aug. 31. 14:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem a letöltött fájl vírusos, hanem az egyik tracker terjeszt vírust, amit a védelmi szoftvered blokkolt, biztonságban vagy.
aug. 31. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!