IP címre hivatkozva a rendorseg azt állítja ellenem most feljelentés van lejáratás ügyében. Létezik olyan hogy valahogy az IP címem más használta?
Az IP címeket a szolgáltató oda-vissza osztogatja és veszi el a felhasználóktól, ahogy épp felszabadul. Önmagában ez nem is lesz bizonyító erejű, csak a felderítést segíti. A szolgáltatónál viszont dátumra és percre pontosan megvan, hogy az adott IP címet épp melyik előfizetőnek osztották ki, amikor ezek az üzenetek vagy kommentek keletkeztek. Szintén tartozhat olyan eszközazonosító, amivel konkrétan meg lehet határozni, hogy miről küldték az üzenetet. Ehhez akár le is foglalhatják az eszközöket. Ott van még persze a konkrét elküldött üzenet is, ami hozzád köthető a benne lévő információk vagy rád jellemző egyedi íráskép, szóhasználat, helyesírás alapján.
Tehát ha valóban elkövettél valamit, nem lehet pusztán az IP címre fogni, hogy biztos más csinálta és te vétlenként az ő IP címét kaptad meg.
Kicsit mintha az is árulkodó lenne, ahogy itt fogalmazol. Azt írod: "semmi rosszat nem csináltam". Nem pedig azt, hogy semmit nem csináltál. Tehát valamit elkövettél, ami a te értékrended szerint nem rossz, vagy nem annyira komoly, hogy rendőrséget kellene bevonni hozzá. Nem az elkövetést tagadtad, hanem annak a minőségét.
Széttárod a kezeid hogy te nem tudsz semmiről.
Az hogy egy IP cím a te neveden lévő szolgáltatásra mutat, még semmit nem bizonyít rád.
Amúgy a sztori nekem kicsit kamusinak tűnik.
"lejáratás" bár nincs ilyen jogi fogalom, de amire utal az inkább polgári peres ügy, nem nyomoz ilyen ügyben a rendőrség, pláne nem fog netszolgáltatótól kikérni adatokat az előfizetőről.
Szóval szerintem a kérdező csak vetít.
Köszi az eddigi segítségeket
A házunkhoz mentek ki, de én nem voltam ott és kerestek ilyen ügyben hogy én elvileg lejáratást szerveztem valaki ellen és az IP cím alapján engem kerestek
Ennyit tudok az ügyben meg a feljelentő nevét ami nekem semmit nem mond.
Ez full kamu gyerekek.
Egy becsületsértési rágalmazási ügyben nem vonul ki a rendőrség az otthonodhoz.
Kérdező te meg ne unatkozzál már ennyire hogy ilyeneket találsz ki.
Jó akkor bontsuk ki a részleteket.
"lejáratás" nincs ilyen jogi fogalom.
Becsületsértési rágalmazás amiről szó lehet.
Ez egy magánvádas ügy, a sértettnek kell magánvádat benyújtania, ő képviseli a vádat, neki kell a bizonyítékokat benyújtani. Rendőrség ebbe nem is vesz részt nem nyomoz. Pláne nem megy ki az otthonodhoz.
Te kaptál erről az egészről bármi papírt?
Nem kaptam semmit,hivatalosan nem is kéne tudnom az ügyről.
Remélem a napokban tisztázódik, de az biztos hogy feljelentettek és keres a rendőrség
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!