Én írtam ki az alábbi kérdést, de nem kaptam rá indoklást. Mi a baj azzal, ha a proton drive-ra vannak elmentve a jelszavaim?
Jó, de a drive-hoz is kell a fiók jelszava, az miért nem elég?
A másik lehetőség esetleg még a bitlockerrel levédett partíció?
Amúgy az a bajom a jelszókezelőkkel, hogy nincs bennük autofill és állandóan másolgathatnám a felhasználónevet és a jelszót, ami curva idegesítő.
"Jó, de a drive-hoz is kell a fiók jelszava, az miért nem elég?"
Ha bármilyen módon kiszivárog vagy megszerzik, akkor közvetlenül hozzáférnek az összes jelszavadhoz. Ha semmi mást nem használsz, a minimum egy jelszavazott archívumban tárolás lenne biztonságos, de semmiképpen nem az azonnali hozzáférés (bármilyen gyors és kényelmes).
"A másik lehetőség esetleg még a bitlockerrel levédett partíció?"
Ez nem tudom hogy jön a kérdéshez. Ha használat közben támadnak és már fel van oldva a partíció, az adatlopás és zsarolóvírus ellen sem véd. Akkor hasznos, ha ellopják a gépet, és így akarnak hozzáférni a tartalmához.
"nincs bennük autofill"
KeepassXC-ben van autofill, egy böngésző-kiegészítő (keepassxc-browser) kell hozzá ami beolvassa a megnyitott adatbázisból. Úgy kell összeállítani a bejegyzéseket, hogy felveszed a felhasználónév és jelszó mellé a weboldal linkjét is. Így amikor megnyitod a linket, tudni fogja hogy a bejegyzések közül a linket tartalmazó neveket és jelszavakat kell felajánlani (ha több bejegyzés van több fiókkal, egy listából választható ki).
H
> "Amúgy az a bajom a jelszókezelőkkel, hogy nincs bennük autofill és állandóan másolgathatnám a felhasználónevet és a jelszót, ami curva idegesítő."
Keepass-ban CTRL+SHIFT+V és beírja a felhasználónevet, jelszót az előzőleg használt ablakba. Még az ENTER-t is leüti a végén. Ezek után visszamész és egy CTRL+T kimásolja a TOTP-t is vágólapra, ha az is van beállítva.
Nekem a böngésző pluginja nem jött be, plusz újabb biztonsági kockázatot is jelent a használata, de inkább azt használd, mint online tárolt jelszavakat plain textben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!